Η αστυνομία της Κένυας εκτόξευσε δακρυγόνα σε διαδηλώσεις κατά της φορολογίας

Η αστυνομία της Κένυας εκτόξευσε δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσει τους διαδηλωτές στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, εν μέσω συνεχιζόμενων διαδηλώσεων κατά της φορολογίας σε όλη τη χώρα.

by Times Newsroom

Οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει και οι συγκοινωνίες έχουν παραλύσει στην πόλη, με την αστυνομία να εμπλέκεται σε μάχες με τους διαδηλωτές.
Οι διαδηλώσεις υπό τη νεολαία καλούν τους βουλευτές να απορρίψουν τις προτεινόμενες αυξήσεις φόρων.
Η κυβέρνηση, η οποία έχει υποχωρήσει σε ορισμένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μέτρα, λέει ότι χρειάζονται νέοι φόροι για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων δαπανών και τη μείωση του χρέους.
Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε έναν αστυνομικό να λέει στους συναδέλφους του «να βγάλουν τις λαστιχένιες σφαίρες από το κουτί».
Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία άρχισε να πυροβολεί στον αέρα και στους διαδηλωτές.
Αξιωματικοί έχουν αναπτυχθεί για την προστασία διαφόρων βασικών κυβερνητικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου του κοινοβουλίου.
Από το πρωί η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές εν μέσω συγκρούσεων με τους αξιωματικούς ασφαλείας.
Υπήρξαν επίσης τεράστια πλήθη σε πολλά άλλα μέρη της χώρας, με την τοπική εφημερίδα της Κένυας The Daily Nation να αναφέρει διαμαρτυρίες σε περίπου 30 από τις 47 κομητείες της χώρας.
Πριν από τις διαδηλώσεις, δικηγόροι και ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν ανησυχία για αυθαίρετες συλλήψεις και εκφοβισμό ακτιβιστών κατά τη διάρκεια προηγούμενων διαδηλώσεων.
Έγινε εν μέσω αναφορών για απαγωγή τουλάχιστον πέντε επιφανών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα ξημερώματα, ώρες πριν από τις διαδηλώσεις.
Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε τους φόρους ως απαραίτητους για τη συγκέντρωση πρόσθετων εσόδων για τη μείωση του σημαντικού χρέους της Κένυας, αλλά την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε ορισμένες απαιτήσεις.
Κατάργησε ορισμένους επίμαχους φόρους, συμπεριλαμβανομένων των προτεινόμενων φόρων για το ψωμί, το μαγειρικό λάδι και την ιδιοκτησία μηχανοκίνητων οχημάτων μετά τη δημόσια κατακραυγή.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com