Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της βόρειας Γάζας- Χιλιάδες άμαχοι μετακινούνται νότια

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σφυροκόπησαν την Πέμπτη την πόλη της Γάζας, καθώς οι στρατιώτες έδιναν μάχες δρόμο με δρόμο με τους ενόπλους της Χαμάς.

by Times Newsroom

Κατά τη διάρκεια μιας 10ωρης μάχης, ο στρατός δήλωσε ότι οι στρατιώτες του αντιμετώπισαν και σκότωσαν στελέχη της Χαμάς, κατέλαβαν προπύργιό της και κατέστρεψαν τούνελ. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η Χαμάς έχασε πλέον τον έλεγχο της βόρειας Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανοίγει διάδρομο εκκένωσης από τη βόρεια Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Αραβόγλωσσος Εκπρόσωπος των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ, Αντισυνταγματάρχης Avichay Adraee, λέει ότι το Ισραήλ θα ανοίξει ξανά έναν διάδρομο για τους αμάχους της Γάζας στα βόρεια της Λωρίδας για να διαφύγουν προς τα νότια. Το Ισραήλ θα ανοίξει την οδό Salah-al-Din για κυκλοφορία προς τα νότια μεταξύ 10:00 π.μ. και 4:00 μ.μ.

«Μην ακούτε τι λένε ορισμένοι ηγέτες της Χαμάς από τα ξενοδοχεία τους στο εξωτερικό ή από τα υπόγεια μέρη που έχουν κανονίσει για τους ίδιους και τα μέλη της οικογένειάς τους», προειδοποιεί ο Adraee. «Για την ασφάλειά σας, επωφεληθείτε από το [άνοιγμα του Salah a-Din] για να μετακινηθείτε νότια».

 

Λέει ότι χθες περίπου 50.000 κάτοικοι της Γάζας εκμεταλλεύτηκαν την ασφαλή διαδρομή για να κατευθυνθούν προς τη νότια Γάζα.

Οι IDF έχουν προειδοποιήσει ότι η βόρεια Γάζα είναι μια ζώνη μάχης, καθώς κινείται για να στοχεύσει το κύριο προπύργιο της Χαμάς στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com