Η Χαμάς κατασκευάζει ρουκέτες από σωλήνες νερού που έχει χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Τριάντα μίλια αγωγών έχουν «πληρώσει» οι Βρυξέλλες

by Times Newsroom

Βίντεο στο οποίο οι μαχητές της Χαμάς κατασκευάζουν τις ρουκέτες με τις οποίες μεταξύ άλλων επιτέθηκαν στο Ισραήλ δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης κατασκεύασαν πολλές από τις ρουκέτες του από σωλήνες νερού που ξήλωσαν από το έδαφος για να τις χρησιμοποιήσουν ως πρώτη ύλη.

Μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιούν και οποιοδήποτε μέταλλο από ναυάγια, τα οποία βρίσκουν σε υποβρύχιες «εφόδους».

Τους σωλήνες έχει χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωσης μέσω αναπτυξιακών κονδυλίων έχει χρηματοδοτήσει σχεδόν 30 μίλια αγωγών νερού σε παλαιστινιακά εδάφη, παρά το γεγονός πως η Χαμάς κατά καιρούς δημοσιεύει σχετικά βίντεο που τους δείχνει να φτιάχνουν τις ρουκέτες τους με αυτά.

Οι Βρυξέλλες έχουν διαθέσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για τα έργα αγωγών σε εδάφη που ελέγχει η Χαμάς, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει όλες τις δωρεές προς την Παλαιστίνη υπό επανεξέταση σε απάντηση της επίθεσης στο Ισραήλ. «Πάγωμα» των αναπτυξιακών κονδυλίων προς τη Γάζα ανακοίνωσε εν τω μεταξύ και η γερμανική κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com