Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου σόκαρε τον Μπλίνκεν δείχνοντας φωτογραφίες με μωρά σφαγμένα και καμένα από τη Χαμάς

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες που έδειξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, από τις κτηνωδίες της Χαμάς στο Ισραήλ.

by Times Newsroom

Ο Άντονι Μπλίνκεν επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 12/10 το Ισραήλ, την 6η ημέρα του πολέμου που έχει ξεσπάσει εναντίον της Χαμάς στη Μέση Ανατολή και στο πλαίσιο της περιοδείας του συνάντησε τον Νετανιάχου, ο οποίος του έδειξε φωτογραφίες από σφαγμένα και καμένα βρέφη που φέρονται να έπεσαν στα χέρια των ισλαμιστών της Χαμάς.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι φωτογραφίες αυτές αναρτήθηκε στον λογαριασμό του πρωθυπουργού του Ισραήλ στο Twitter, με το παρακάτω μήνυμα: “Ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες που έδειξε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Προσοχή! Πρόκειται για τρομακτικές φωτογραφίες μωρών που δολοφονούνται και καίγονται από τα τέρατα της Χαμάς. Η Χαμάς είναι απάνθρωπη. Η Χαμάς είναι το ISIS”.

Επίσης ο Ισραηλινός υπουργός έδειξε στους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ ένα “φρικιαστικό” βίντεο από την επίθεση της Χαμάς.

Ο Γκάλαντ που παρακολούθησε εξ αποστάσεως τη διάρκειας μιας ώρας σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενημέρωσε τους υπουργούς για την επίθεση και τους έδειξε αυτό που, οι Times of Israel, που ήταν οι πρώτοι που αναφέρθηκαν σε αυτό, αποκάλεσαν “μη λογοκριμένο βίντεο των θηριωδιών της Χαμάς”.

«Χτυπηθήκαμε σκληρά. Ωστόσο, μη γελιέστε, το 2023 δεν είναι 1943. Είμαστε οι ίδιοι Εβραίοι, αλλά έχουμε διαφορετικές δυνατότητες. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, είμαστε ενωμένοι και δυνατοί», είπε.

Ο ισραηλινός στρατός “θα καταστρέψει τη Χαμάς, και θα κυνηγήσουμε μέχρι τον τελευταίο άνδρα με αίμα των παιδιών μας στα χέρια του”, είπε ο Γκάλαντ στους υπουργούς. “Θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος πόλεμος, αλλά θα υπερισχύσουμε”, πρόσθεσε ο Γκάλαντ. “Ήταν φρικιαστικό. Έφερε στο σπίτι του καθενός την πραγματικότητα του τι συνέβη”, δήλωσε ένας Δυτικός διπλωμάτης.

«Όπως συντρίψαμε τον ISIS θα συντρίψουμε και τη Χαμάς» – Ώρα μηδέν για τη Γάζα

Το μήνυμα ότι η Χαμάς πρέπει να συντριβεί όπως το Ισλαμικό Κράτος έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Ο Μπάιντεν είχε δίκιο όταν το αποκάλεσε σκέτο κακό», είπε ο Νετανιάχου. “Η Χαμάς θα αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Isis. Θα πρέπει να φτύσουν έξω από την κοινότητα των εθνών». «Αυτή είναι μια στιγμή που πρέπει να σταθούμε όρθιοι, ενωμένοι ενάντια στο κακό», συνέχισε ο Νετανιάχου.

«Είμαστε εδώ δεν πηγαίνουμε πουθενά», είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την έναρξη της συνάντησής τους.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ διαβεβαίωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για την υποστήριξη της Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Μέση Ανατολή που στοχεύει να αποτρέψει την εξάπλωση της σύγκρουσης με τους παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς.

Ο Μπλίνκεν ξεκίνησε μια περιοδεία σε πολλές χώρες στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ εξαπολύει την πιο ισχυρή εκστρατεία βομβαρδισμών στην 75χρονη ιστορία της σύγκρουσής του με τους Παλαιστίνιους, δεσμευόμενο να εξολοθρεύσει τη Χαμάς -η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας- ως αντίποινα για τις επιθέσεις των μαχητών το Σαββατοκύριακο.

Ώρα μηδέν για τη Γάζα – «Δεν θα δουν νερό, ρεύμα και καύσιμα μέχρι να επιστρέψει τους ομήρους η Χαμάς»

Η Γάζα δεν θα τροφοδοτηθεί με ηλεκτρικό ρεύμα, νερό ή καύσιμα μέχρις ότου επιστρέψουν στα σπίτια τους οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Ίζραελ Κατζ.

«Δεν θα γυρίσει ηλεκτρικός διακόπτης, δεν θα ανοίξει κανένας κρουνός ύδρευσης, ούτε θα μπει στη Γάζα βυτιοφόρο με καύσιμα, μέχρις ότου επιστρέψουν στα σπίτια τους οι Ισραηλινοί απαχθέντες. Ανθρωπισμός έναντι ανθρωπισμού. Και κανείς δεν θα μας κάνει κηρύγματα περί ηθικής», έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός στην πλατφόρμα «X».

Περίπλοκη η κατάσταση με τους ομήρους για το Ισραήλ

Έως και 150 ομήρους, ανάμεσά τους και αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού, κρατά η Χαμάς στη Γάζα από το περασμένο Σάββατο, όταν εξαπέλυσε την αιφνιδιαστική πολύνεκρη επίθεση κατά του Ισραήλ.

Η Χαμάς προειδοποίησε ότι θα αρχίσει να εκτελεί ομήρους αν το Ισραήλ βομβαρδίσει απροειδοποίητα στόχους στη Γάζα.

Όπως δήλωσε στο CNN ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, η κατάσταση με τους ομήρους είναι «εξαιρετικά ευαίσθητο και περίπλοκο θέμα».

Μολονότι το Ισραήλ διαθέτει «κάποια εμπειρία» αναφορικά με υποθέσεις ομηρίας, ο Κόνρικους παραδέχθηκε πως ουδέποτε βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια τέτοια επιχείρηση «ούτε όσον αφορά το εύρος, ούτε το μέγεθος και ούτε ως προς την πολυπλοκότητα του πού βρίσκονται οι όμηροί μας». Ο Κόνρικους είπε πως «η λογική υπαγορεύει» ότι η Χαμάς κρατά τους ομήρους σε υπόγειες τοποθεσίες, «για να τους μην τους εντοπίσουν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και να μην μπορέσουν να τους βγάλουν έξω».

Εικόνες με σωρό πτωμάτων

Στη είσοδο του κιμπούτζ Μπέερι, σε απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Γάζα, ένας σωρός πτωμάτων δείχνει την έκταση της επίθεσης μέσα στο χωριό, περισσότεροι από εκατό κάτοικοι του οποίου σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το στρατό.

«Η καταστροφή εδώ είναι τεράστια», λέει ο Ντορόν Σπίλμαν, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. «Και αυτό χωρίς να μετρήσουμε τα πολυάριθμα μέλη του κιμπούτζ που συνελήφθησαν όμηροι και οδηγήθηκαν μέσα στη Γάζα», πρόσθεσε ένας άλλος εκπρόσωπος του στρατού, ο Τζόναθαν Κόρνικους.

Στη διάρκεια αυτής της ακραία βίαιης επίθεσης που έχει συγκλονίσει τη χώρα, οι μαχητές της Χαμάς απήγαγαν δεκάδες ισραηλινούς και ξένους ομήρους, τους οποίους το ισλαμιστικό κίνημα απειλεί να εκτελέσει.

Μεταξύ των ομήρων περιλαμβάνονται νέοι που συνελήφθησαν όμηροι στη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ στο οποίο επιτέθηκαν το Σάββατο παλαιστίνιοι μαχητές, σκοτώνοντας 270 ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο στρατός έκανε λόγο για 1.200 νεκρούς στο Ισραήλ, οι περισσότεροι άμαχοι. Στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα πως μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τουλάχιστον 220 στρατιώτες. Μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, σκοτώθηκαν από τις καταστροφικές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούνται ως αντίποινα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου πως περισυνέλεξε τα πτώματα 1.500 μαχητών της Χαμάς που είχαν διεισδύσει το Σάββατο σε τοποθεσίες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς απελευθέρωσε μητέρα με δυο παιδιά

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (11/10) ότι απελευθέρωσε τρεις ομήρους: μια γυναίκα και τα δύο παιδιά της. «Απελευθερώθηκαν μια ισραηλινή έποικος και τα δύο παιδιά της, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων», αναφέρει ανακοίνωση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) υπογραμμίζει ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την πληροφορία.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το παλαιστινιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Aqsa, διακρίνονται μια γυναίκα και δύο παιδιά να συνοδεύονται από τρεις μαχητές της Χαμάς σε μια περιφραγμένη περιοχή, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

338.000 οι εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας

Πάνω από 338.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία παραμένει σε κατάσταση πολιορκίας και σφυροκοπείται από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, σύμφωνα με νεότερους αριθμούς του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν στον πυκνοκατοικημένο θύλακα των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων αυξήθηκε ως χθες Τετάρτη το βράδυ «κατά 75.000 επιπλέον», και «έφθασε τους 338.934», εξηγεί το OCHA σε ανακοίνωσή του που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα.

Η Γερμανία έδωσε στο Ισραήλ πράσινο φως να χρησιμοποιήσει drones

Η Γερμανία έδωσε χθες Τετάρτη το πράσινο φως στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει δυο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron TP, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να φέρουν οπλισμό, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις αντιποίνων εναντίον της Χαμάς, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεσή της το Σάββατο και φέρεται να σχεδιάζει χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ζήτησε το σαββατοκύριακο από το Βερολίνο να θέσει στη διάθεσή της τα δυο UAVs, ισραηλινής κατασκευής (IAI), στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγει εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος στον παραθαλάσσιο θύλακα.

Η Μπούντεσβερ μισθώνει «πέντε drones αυτού του τύπου, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για την εκπαίδευση Γερμανών στρατιωτικών» στο Ισραήλ, εξήγησε το υπουργείο.

Κατά τις πληροφορίες του Σπίγκελ, το Ισραήλ ανέστειλε την εκπαίδευση 16 Γερμανών χειριστών στο Ισραήλ το σαββατοκύριακο εξαιτίας της επίθεσης της Χαμάς. Αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα στη Γερμανία.

Η απόκτηση εξοπλισμού για να φέρουν οπλισμό τα αεροσκάφη αυτά εγκρίθηκε πέρυσι από το Βερολίνο, έπειτα από πολυετή διάλογο για το ζήτημα στη χώρα.

Ο Μπόρις Πιστόριους, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, είπε στο περιθώριο συνόδου των υπουργών Άμυνας του NATO νωρίτερα χθες πως αν η κατάσταση χειροτερέψει το Ισραήλ μπορεί να ζητήσει τη συνεργασία των συμμάχων και των εταίρων του. Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει πως ισραηλινοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως «δεν χρειάζονται υποστήριξη στρατιωτικής ή τεχνικής φύσης».

Διχασμένες οι αραβικές χώρες ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους

Μπροστά στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, οι αραβικές χώρες που συνήψαν τα τελευταία χρόνια διπλωματικές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος καλούνται να παίξουν ρόλο ισορροπιστή για να μην δυσαρεστήσουν ούτε τον νέο τους εταίρο, ούτε την αραβική κοινή γνώμη που τάσσεται με τους Παλαιστίνιους.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καταπέλτης ο Ερντογάν 

Έντονα επικριτικός έναντι του Ισραήλ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι συμπεριφέρεται «σαν οργάνωση» και όχι ως κράτος». «Το Ισραήλ δεν πρέπει να ξεχνά ότι αν συμπεριφέρεται ως οργάνωση και όχι ως κράτος, θα καταλήξει να αντιμετωπίζεται ως οργάνωση» δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του. Παράλληλα, έκανε λόγο για επαίσχυντες μεθόδους, σημειώνοντας ότι τέτοιες πρακτικές «δεν είναι πόλεμος αλλά σφαγή».

Ο Τούρκος υφυπουργός Παιδείας έκανε αναδημοσίευση το tweet του Νετανιάχου και έγραψε: «Θα πεθάνεις»

Αναδημοσίευση σε tweet του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Ναζίφ Γιλμάζ, συνοδεύοντάς την με το σχόλιο «θα πεθάνεις». «Κάποια μέρα θα πυροβολήσουν κι εσένα, θα πεθάνεις», έγραψε στο X (πρώην Twitter) ως απάντηση σε ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Νετανιάχου για τα χτυπήματα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Γάζα.

Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες πως η η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για επικείμενη επίθεση της Χαμάς. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ ΜακΚόλ δήλωσε στο Κογκρέσο ότι η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για τους κινδύνους πιθανής βίας «τρεις μέρες» πριν από την επίθεση. «Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς τρεις ημέρες πριν ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», είπε χαρακτηριστικά. Τη Δευτέρα, η εφημερίδα Yedioth Ahronoth (Ynet) του Ισραήλ ανέφερε ότι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ δέκα ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς, αλλά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αγνόησε την προειδοποίηση και υποβάθμισε την απειλή. Ωστόσο, το Ισραήλ και το γραφείο του Νετανιάχου διέψευσαν το δημοσίευμα το οποίο χαρακτήρισαν ανυπόστατο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com