ΗΠΑ: Κρατούμενη τραυματίστηκε σε μαγνητικό τομογράφο επειδή δεν της αφαίρεσαν τις μεταλλικές αλυσίδες της – «Το μαγνητικό πεδίο με πέταξε στον αέρα και με κόλλησε πάνω στο μηχάνημα», είπε η 38χρονη

Μια 38χρονη κρατούμενη στην Αριζόνα υπέστη φρικτούς τραυματισμούς σε όλο της το κορμί, όταν o τεχνικός του μαγνητικού τομογράφου είπε στον δεσμοφύλακα να μην αφαιρέσει τις μεταλλικές αλυσίδες της πριν από την εξέτασή της

by Times Newsroom

Η 38χρονη Lacey Windust, είναι κρατούμενη στο συγκρότημα κρατικών φυλακών της Αριζόνα και τον Μάιο του 2022 επισκέφθηκε το «SimonMed Imaging Centre», που είναι από τους μεγαλύτερα ακτινολογικά κέντρα των ΗΠΑ, προκειμένου να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Οι μαγνητικές τομογραφίες (MRI) χρησιμοποιούν μαγνήτες για τη δημιουργία ενός πολύ ισχυρού μαγνητικού πεδίου προκειμένου να παράγουν λεπτομερείς τρισδιάστατες εικόνες του σώματος, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Οποιοδήποτε μέταλλο που φοράει ο ασθενής στο σώμα του έλκεται από την ισχυρή μαγνητική δύναμη.

Σύμφωνα με την αναφορά του περιστατικού του Τμήματος Σωφρονισμού που ελήφθη κατά τη διάρκεια έρευνας του ABC 15, όταν η Windust, η οποία βρίσκεται στη φυλακή από το 2012 με κατηγορίες για πλαστογραφία, μπήκε για την εξέτασή της, ο τεχνικός του μαγνητικού τομογράφου φέρεται να είπε στον φύλακα της φυλακής να μην αφαιρέσει τις μεταλλικές αλυσίδες που είχε γύρω από τη μέση της.

Ο φύλακας ισχυρίστηκε ότι αφαίρεσε τις αλυσίδες των ποδιών της, αλλά στη συνέχεια ρώτησε τον τεχνικό αν χρειαζόταν να αφαιρεθεί η αλυσίδα γύρω από την κοιλιά της. Ο τεχνικός φέρεται να απάντησε: «Όχι, θα πρέπει να είναι εντάξει», όπως δείχνουν τα αρχεία της φυλακής, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

ΗΠΑ: Οι αλυσίδες γύρω από την κοιλιά της κρατούμενης τραβούσαν το σώμα της με τεράστια δύναμη

Η Windust, σε γράμμα προς την αδελφή της από τη φυλακή, ανέφερε ότι ένιωσε απέραντο πόνο ενώ βρισκόταν στο μηχάνημα, καθώς οι αλυσίδες γύρω από την κοιλιά της τραβούσαν το σώμα της με τεράστια δύναμη.

«Καθώς πλησίαζα το μηχάνημα περίπου τρία με τέσσερα μέτρα μακριά… το μαγνητικό πεδίο με πέταξε στον αέρα και με κόλλησε πάνω στο μηχάνημα, πάνω στην κυκλική τρύπα», έγραψε η Windust στο γράμμα.

Ο τεχνικός του μαγνητικού τομογράφου είπε τότε στον δεσμοφύλακα που συνόδευε τη Windust, να πάει να τη βοηθήσει καθώς είχε κολλήσει στο εσωτερικό του μηχανήματος. Ωστόσο κόλλησε στο μηχάνημα και ο φύλακας εξαιτίας του όπλου του.

Ο Νετανιάχου σόκαρε τον Μπλίνκεν δείχνοντας φωτογραφίες με μωρά σφαγμένα και καμένα από τη Χαμάς [προσοχή σκληρές εικόνες]

Στην έκθεση που κατατέθηκε στη φυλακή αναφέρεται επίσης ότι πέρασαν αρκετά λεπτά πριν πατηθεί το κουμπί έκτακτης ανάγκης, με αποτέλεσμα η Windust να υπομένει το μαγνητικό τράβηγμα όλο αυτό το διάστημα.

Οι εργαζόμενοι του SimonMed ισχυρίζονται στη δική τους έκθεση, που περιήλθε στην κατοχή του ABC15, ότι περίμεναν τον επικεφαλής τεχνικό τους προτού απενεργοποιήσουν τον μαγνητικό τομογράφο, καθώς ο επικεφαλής φέρεται να τους είπε να περιμένουν μέχρι να φτάσει στο σημείο.

Ως αποτέλεσμα της Windust που τραβήχτηκε από τις αλυσίδες της στον σαρωτή, υπέστη τρομερά τραύματα και μεταφέρθηκε στα επείγοντα.

Οι φωτογραφίες που τράβηξε η φυλακή από την κρατούμενη μετά το περιστατικό έδειξαν ότι έφερε μώλωπες και ένα βαθύ κόψιμο στο χέρι της που χρειάστηκε ράμματα, ενώ είχαν μείνει σημάδια από τις αλυσίδες που είχαν εισχωρήσει στο σώμα της.

«Πονάει πολύ. Έχει αναμνήσεις από αυτό» δήλωσε η αδελφή της κρατούμενης, Tawny Sonn. «Αισθάνομαι ότι το SimonMed αλλά και η φυλακή πρέπει να λογοδοτήσουν για ό,τι συνέβη».

ΗΠΑ: Αριζόνα Κρατούμενη

Το Σωφρονιστικό Ίδρυμα της Αριζόνα επιρρίπτει την ευθύνη στο προσωπικό του SimonMed. «Αυτή η δευτερογενής ιατρική κατάσταση και οι επακόλουθοι τραυματισμοί προκλήθηκαν από λάθη που έγιναν από το προσωπικό του κέντρου», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Ωστόσο, το Τμήμα Υπηρεσιών Υγείας της Αριζόνα, δήλωσε ότι το SimonMed δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία τους, οπότε δεν ήταν σε θέση «να ερευνήσει ή να επιβάλει κυρώσεις».

Σε μια δήλωση στο ABC13, το SimonMed ανέφερε: «δίνουμε προτεραιότητα στην ευημερία και την ασφάλεια των ασθενών πάνω από όλα. Τηρούμε αυστηρές κανονιστικές απαιτήσεις και κατευθυντήριες γραμμές και προσπαθούμε να διασφαλίζουμε συνεχώς ότι οι υπάλληλοί μας είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι για να χειρίζονται όλες τις πιθανές καταστάσεις ασθενών και περίθαλψης. Ως πάροχος υγειονομικής περίθαλψης δεσμευμένος στα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας των ασθενών, κατανοούμε τη σημασία της διαφάνεια, υπευθυνότητα και υπευθυνότητα».

«Τα περιστατικά που συμβαίνουν διερευνώνται πλήρως και όλα αυτά τα περιστατικά αναφέρονται στις αρμόδιες ρυθμιστικές υπηρεσίες και φορείς διαπίστευσης, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται βάσει της HIPAA και άλλων πολιτειακών και ομοσπονδιακών νόμων και κανονισμών», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com