Η Κίνα διαμαρτυρήθηκε στις ΗΠΑ για τις κατηγορίες περί κυβερνοεπιθέσεων – Έκανε λόγο γα «πολιτικούς ελιγμούς»

Το Πεκίνο ζήτησε σήμερα από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να σταματήσουν να πολιτικοποιούν το θέμα της κυβερνοπειρατείας, να δυσφημούν και να αμαυρώνουν την Κίνα και να επιβάλλουν μονομερείς κυρώσεις.

by Times Newsroom

«Η επαναφορά της συζήτησης περί των λεγόμενων κυβερνοεπιθέσεων που φέρεται να εξαπέλυσε η Κίνα και η επιβολή κυρώσεων εναντίον Κινέζων, προσώπων και οντοτήτων, αποτελούν καθαρά πολιτικούς ελιγμούς από την πλευρά των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου», κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Λιν Ζιάν.

«Η Κίνα είναι έντονα δυσαρεστημένη από αυτό», πρόσθεσε.

Αμερικανοί και Βρετανοί αξιωματούχοι απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος Κινέζων, επέβαλαν κυρώσεις και κατηγόρησαν το Πεκίνο για μια ευρεία εκστρατεία κυβερνοπειρατείας, η οποία επηρέασε εκατομμύρια ανθρώπους.

Το Πεκίνο «διαμαρτυρήθηκε έντονα στις ΗΠΑ και τις ενδιαφερόμενες πλευρές και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθεί τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντά του», τόνισε ο Λιν Ζιάν.

Οι αρχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κατηγόρησαν για τις επιθέσεις αυτές την ομάδα χάκερς APT31, την οποία κατηγόρησαν ότι συνδέεται με το κινεζικό υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας.

Αντίστοιχες κατηγορίες διατύπωσε σήμερα και η Νέα Ζηλανδία.

Η κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο χαρακτήρισε τις κατηγορίες «εντελώς κατασκευασμένες και αβάσιμες» και έκανε λόγο για «συκοφαντίες».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com