Η Ρωσία ανακοινώνει ότι δύο χωριά βομβαρδίστηκαν από την Ουκρανία

Δύο χωριά στην δυτική περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας βομβαρδίστηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις, αλλά δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης της Μπριάνσκ Αλεξάντερ Μπογκόμαζ σε σειρά αναρτήσεών του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

by Times Newsroom

Το Reuters δεν ήταν σε θέση μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για επιθέσεις στα χωριά Λομάκοβκα και Νόβαγια Πογκός, τα οποία βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τις περιφέρειες της Ουκρανίας Τσερνίχιβ και Σούμι.

Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν εντεινόμενες επιθέσεις από τη βόρεια Ουκρανία και ανακοίνωσαν ότι χθες, Πέμπτη, ουκρανικές δυνάμεις αποπειράθηκαν να διασχίσουν τα σύνορα στην ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, στην πρώτη απόπειρα μιας τέτοιου είδους διείσδυσης στο ρωσικό έδαφος.

Ο περιφερειάρχης της Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον ένα περιστατικό με βομβαρδισμό αναφέρθηκε στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Σεμπέκινο και ότι πάνω από 2.500 άνθρωποι απομακρύνονταν από την περιοχή.

Η Ουκρανία αρνείται ότι οι δυνάμεις της εμπλέκονται στις παρεισφρήσεις και δηλώνει ότι αυτές διεξάγονται από Ρώσους εθελοντές.

Οι ουκρανικές αρχές ήραν σήμερα τον συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές σε σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα Κίεβο δήλωσαν ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας φαίνεται ότι κατέρριψαν πάνω από 30 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία.

Η Μόσχα έχει εξαπολύσει γύρω στις 20 ξεχωριστές αεροπορικές επιδρομές με πυραύλους και drones κατά ουκρανικών πόλεων από τις αρχές Μαΐου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com