Ηγέτης Χαμάς: Θα απελευθερώσουμε τους ομήρους υπό όρους – Ισραήλ: Κάνετε ψυχολογικό πόλεμο

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινγουάρ, δήλωσε το Σάββατο ότι η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα είναι έτοιμη για «άμεση» ανταλλαγή κρατουμένων με το Ισραήλ.

by Times Newsroom

«Είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε μια άμεση συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων που περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές σε αντάλλαγμα όλων των κρατουμένων που κρατούνται από την Παλαιστινιακή αντίσταση», ανέφερε ο Sinwar σε δήλωση, απαντώντας στο διάγγελμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απάντησε ότι η πρόταση του Σινουάρ είναι «απλώς ένας ψυχολογικός πόλεμος της Χαμάς».

Ήμασταν έτοιμοι να καταλήξουμε σε συμφωνία για τους ομήρους, αλλά το Ισραήλ «κωλυσιεργούσε»

Η Χαμάς ήταν έτοιμη να καταλήξει σε συμφωνία με το Ισραήλ για τους ομήρους που κρατά, όμως το Ισραήλ «κωλυσιεργούσε», υποστήριξε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Ο Άμπου Ουμπάιντα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέφερε επίσης σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους μόνο εάν το Ισραήλ αποφυλακίσει τους Παλαιστίνιους κρατουμένους.

«Το τίμημα που θα πληρώσουν για τον μεγάλο αριθμό των ομήρων του εχθρού που είναι στα χέρια μας είναι να αδειάσουν τις φυλακές από όλους τους (Παλαιστίνιους) κρατούμενους».

Αυτό ανέφερε σε αυτό το μήνυμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Χαμάς, το κανάλι Αλ Ακσά.

Η Χαμάς θα μπορούσε επίσης να ξεκινήσει συνομιλίες για μια «μερική» συμφωνία για τους ομήρους, πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com