Ηγέτης Χεζμπολάχ: Αποδυναμωμένο το Ισραήλ – Η δολοφονία του Σάλεχ αλ Αρούρι είναι αποτέλεσμα της ισραηλινής επιθετικότητας

Μήνυμα προς το Ισραήλ ότι δεν πρόκειται να επιτύχει τους στόχους του στον πόλεμο με τη Χαμάς, έστειλε σήμερα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

by Times Newsroom

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη των στρατιωτικών του επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ δεν έχει καταγράψει καμία στρατηγικής σημασίας επιτυχία, ισχυρίστηκε ο σεΐχης Χασάν Νασράλα. «Χθες το βράδυ, επιχείρησαν να παρουσιάσουν μια εικόνα νίκης, με την ύπουλη δολοφονία του σεΐχη Σάλεχ αλ Αρούρι. Αλλά πού τη βλέπετε στη Γάζα;» είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ο σεΐχης Χασάν Νασράλα απέτισε φόρο τιμής στον Σάλεχ αλ Αρούρι και τους συντρόφους του οι οποίοι δολοφονήθηκαν χθες Τρίτη στη Βηρυτό, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Aπέτισε επίσης φόρο τιμής στα δεκάδες θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Κερμάν του Ιράν, κοντά στον τάφο του στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμανί – του επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος δολοφονήθηκε από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος το 2020 στη Βαγδάτη.

Συνδέοντας τα θύματα ισραηλινών και αμερικανικών επιθέσεων σε Παλαιστίνη, Λίβανο, Ιράκ και Υεμένη, υποστήριξε ότι «το αίμα σας, οι θυσίες σας, και όσα έχετε υπομείνει» δεν θα είναι μάταια και θα οδηγήσουν σε θετικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Αποδυναμωμένο» το Ισραήλ

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι η επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο Ισραήλ αναβίωσε το Παλαιστινιακό, επαναφέροντάς το στο προσκήνιο της επικαιρότητας, καθώς είχε σχεδόν λησμονηθεί από τη διεθνή κοινότητα. Όσα συνέβησαν μετά την 7η Οκτωβρίου και όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον αποδυναμώνουν το Ισραήλ, ισχυρίστηκε.

Ο σεΐχης Νασράλα απείλησε πως σε περίπτωση που το Ισραήλ κηρύξει τον πόλεμο στον Λίβανο, η απάντηση της Χεζμπολάχ θα είναι πρωτόγνωρη.

Υπογράμμισε ότι τα κινήματα αντίστασης δεν χειραγωγούνται από το Ιράν, αναφέροντας ως παράδειγμα τους Χούθι της Υεμένης, τους οποίους συνεχάρη για τις επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον του Ισραήλ και πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com