Ηλεία 2030: Ανασυγκρότηση με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία

Η ολοκληρωμένη ολιστική αναπτυξιακή μελέτη της διαΝΕΟσις για την ανασυγκρότηση της ΠΕ Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία διαθέσιμη σε έντυπη έκδοση.

by Times Newsroom

Το νέο βιβλίο της διαΝΕΟσις, που μόλις κυκλοφόρησε, αποτελεί την έντυπη έκδοση της ολοκληρωμένης ολιστικής αναπτυξιακής μελέτης της διαΝΕΟσις για την ανασυγκρότηση της ΠΕ Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία. Μπορείτε να το βρείτε στο e-shop της διαΝΕΟσις, εδώ.

Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 είχαν καταστροφικές συνέπειες για πολλές περιοχές της χώρας μας, ανάμεσα σε αυτές και στην Περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την ανασυγκρότηση των περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, η διαΝΕΟσις υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, το οποίο προέβλεπε την εκπόνηση επιστημονικής μελέτης -την οποία χρηματοδότησε η διαΝΕΟσις και παρέδωσε στην κυβέρνηση τον Φεβρουάριο του 2023.
Το νέο αυτό βιβλίο αποτελεί το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας και προσφέρει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης στην ΠΕ Ηλείας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και προτείνει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που τεκμηριωμένα θα οδηγήσει σε βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής σε βάθος δεκαετίας, παρουσιάζοντας ένα σύνολο πολιτικών και αντίστοιχων δράσεων για την ανασυγκρότησή της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή