ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δολοφόνος που απέδρασε από φυλακή σκαρφαλώνοντας στον τοίχο «σαν αράχνη» – Καρέ καρέ η στιγμή που τον αιχμαλωτίζουν

Ένας καταδικασμένος δολοφόνος που δραπέτευσε από μια φυλακή της Πενσυλβάνια συνελήφθη ξανά σήμερα Τετάρτη (13/9), μετά από ένα ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε η πολιτειακή αστυνομία της Φιλαδέλφεια.

by Times Newsroom

Ο Ντανέλο Καβαλκάντε, 34 ετών, δραπέτευσε από τις φυλακές της κομητείας Τσέστερ, περίπου 50 χλμ. δυτικά της Φιλαδέλφεια, στις 31 Αυγούστου, σκαρφαλώνοντας ανάμεσα σε δύο τοίχους που σχημάτιζαν έναν στενό διάδρομο στην αυλή των εγκαταστάσεων και σκαρφαλώνοντας στην οροφή.

Ο Καβαλκάντε, όπως φάνηκε σε ζωντανό βίντεο που προβλήθηκε στο CNN, βρέθηκε περικυκλωμένος από δεκάδες μέλη του προσωπικού επιβολής του νόμου με καμουφλάζ, οι οποίοι τον έβαλαν μέσα σε ένα θωρακισμένο όχημα.

Η απόδρασή του αναστάτωσε πολλούς στην περιοχή. Οι σχολικές περιφέρειες ακύρωσαν τα μαθήματα για μια μέρα, αφού ο Καβαλκάντε εμφανίστηκε σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας να περπατά στους δρόμους τη Φιλαδέλφεια. Η αστυνομία επέκτεινε την έρευνά της και προέτρεψε τους κατοίκους να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειδωμένες.

Ο δολοφόνος διέφευγε της σύλληψης για δύο εβδομάδες

Περισσότερο από μία εβδομάδα μετά τη διαφυγή του, ο δολοφόνος έκλεψε ένα βαν και οδήγησε περίπου 25 μίλια (40 χλμ.) πριν εγκαταλείψει το όχημα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, είχε ξυρίσει τα γένια του. Έκλεψε επίσης ένα ρελέ από γκαράζ καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πυροβόλησε εναντίον του.

Κατά τη διάρκεια της φυγής του, ο Καβαλκάντε προσπάθησε να επικοινωνήσει με πολλούς ανθρώπους για να ζητήσει βοήθειά τους, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής του, αλλά εκείνη δεν τον βοήθησε, είπε η αστυνομία.

Ένα δικαστήριο έκρινε τον Καβαλκάντε ένοχο για τη δολοφονία με μαχαίρι τον Απρίλιο του 2021 της πρώην κοπέλας του στο σπίτι της στην πόλη Schuylkill, μπροστά στα μικρά παιδιά της. Μετά τη δολοφονία τράπηκε σε φυγή, σύμφωνα με τις αρχές. Ώρες αργότερα, η αστυνομία τον συνέλαβε στη Βιρτζίνια.

Μετά την απόδρασή του από τη φυλακή της κομητείας, οι αρχές είχαν προσφέρει αμοιβή 25.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.

Ο Καβαλκάντε, υπήκοος Βραζιλίας, είναι επίσης ύποπτος για μια δολοφονία το 2017 στη Βραζιλία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com