Ισχυρή έκρηξη σε αποθήκες στη Σαχριάρ του Ιράν

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (18/2) στη Σαχριάρ, στην επαρχία της Τεχεράνης στοΙράν, όπως προκύπτει από οπτικό υλικό που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

by Times Newsroom

Στα σχετικά βίντεο διακρίνονται πυκνοί, μαύροι καπνοί να υψώνονται από εγκατάσταση που φέρεται να βρίσκεται εντός βιομηχανικού ή στρατιωτικού συγκροτήματος, ενώ σε ορισμένα αποσπάσματα ακούγεται καθαρά ο ήχος της έκρηξης. Το υλικό προέρχεται από ανεξάρτητες αναρτήσεις χρηστών και έχει αναπαραχθεί ευρέως, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την ακριβή τοποθεσία ή τον χρόνο καταγραφής κάθε βίντεο. Μεταξύ των αναρτήσεων περιλαμβάνεται και δημοσίευση του χρήστη @911NewsBreaks, που κάνει λόγο για έκρηξη στη Σαχριάρ και επικαλείται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί πλήγματος σε αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων (18 Φεβρουαρίου 2026).

Μέχρι τώρα δεν έχουν εκδοθεί επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με ενδεχόμενα θύματα ή τραυματίες, ενώ τα διαθέσιμα στοιχεία παραμένουν ατεκμηρίωτα. Ορισμένες πηγές που διένειμαν τα βίντεο υποστηρίζουν ότι το περιστατικό συνδέεται με εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών και καυσίμων, χωρίς ωστόσο να προσκομίζονται αποδείξεις ή δηλώσεις αρμόδιων αρχών.

Η Σαχριάρ, πόλη στην ευρύτερη περιφέρεια της Τεχεράνη, βρίσκεται κοντά σε σημαντικές βιομηχανικές και στρατιωτικές υποδομές, γεγονός που εντείνει το ενδιαφέρον για τη φύση και την έκταση του συμβάντος. Διεθνή μέσα μετέδωσαν την είδηση βασιζόμενα σε αναρτήσεις κοινωνικών δικτύων, ωστόσο η αξιοπιστία των πληροφοριών διαφοροποιείται και απαιτεί διασταύρωση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή