Ισραήλ: Καλεί τους πολίτες να μην επισκέπτονται την Τουρκία λόγω «αυξημένου κινδύνου» για τρομοκρατική επίθεση

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, προειδοποίησε τους Ισραηλινούς να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία και ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, λόγω αυξημένου κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων.

by Times Newsroom

Προηγουμένως είχαν γίνει αναφορές στα ΜΜΕ ότι η Τουρκία και το Ισραήλ απέτρεψαν από κοινού μια τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ενορχηστρωμένη από το Ιράν. Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα 13/6, ο Λαπίντ είπε ότι η επίθεση, που θα είχε στόχο Ισραηλινούς τουρίστες, ήταν μία από τις πολλές του Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες.

«Διάλεξαν σκόπιμα να απαγάγουν ή να σκοτώσουν Ισραηλινούς. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, πρόκειται για πραγματικό και άμεσο κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Καλούμε τους Ισραηλινούς να μην πετούν για την Κωνσταντινούπολη και, αν δεν είναι απαραίτητο, να μην πετούν για την Τουρκία. Αν βρίσκεστε στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέψτε το ταχύτερο στο Ισραήλ. Αν σχεδιάζετε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώστε το», προσέθεσε.

Ο Λαπίντ απευθύνθηκε και στους Ιρανούς, προειδοποιώντας: «Το “μακρύ χέρι” του Ισραήλ θα σας φτάσει, όπου και αν είστε».

Τέλος, ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Τουρκίας για την προσπάθεια να προστατεύσει τους Ισραηλινούς και εξέφρασε την ελπίδα ότι η έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία θα αρθεί σύντομα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com