Ιταλία: Αστυνομικός νταντεύει προσφυγόπουλο στη Λαμπεντούζα – «Ήθελα να την προστατεύσω από το χάος»

«Ήταν μια ενστικτώδης χειρονομία για να την προστατέψω»

by Times Newsroom

Το βίντεο ενός Ιταλού carabiniero, να κρατά τρυφερά ένα βρεφάκι από τη Σομαλία στην αγκαλιά του στο νησί Λαμπεντούζα, όπου έφτασαν την περασμένη εβδομάδα περισσότεροι από 8.500 μετανάστες. Αν και δεν ακούγεται τι ακριβώς λέει ο άντρας στο κοριτσάκι, είναι ξεκάθαρο ότι το μικρούλι αισθάνεται ασφάλεια κοντά του και κάθεται ήρεμο μέχρι να έρθει η μητέρα του να το πάρει.

Ο carabiniero λέγεται Pasquale και μίλησε στο BFMTV: «Εκείνη την ημέρα, υπήρχε μεγάλη κινητικότητα του πλήθους επειδή όλοι προσπαθούσαν να είναι οι πρώτοι που θα επιβιβάζονταν στα πλοία που θα τους μετέφεραν στην ηπειρωτική Ιταλία. Αυτοσχεδίασα. Είπα στη μητέρα “δώσε μου την κόρη σου, θα την πάρω μακριά από το χάος”. Ήταν μια ενστικτώδης χειρονομία για να την προστατέψω». «Όταν την πήρα στην αγκαλιά μου, δεν έκλαψε. Ήταν σαν να με εμπιστευόταν. Ήταν κάτι πολύ γλυκό» πρόσθεσε.

Δεν έχει νέα για τη μικρή και τη μητέρα της, αλλά εξηγεί ότι όταν είδε τις εικόνες, ένιωσε συγκινημένος και χαρούμενος που αυτές οι εικόνες μπόρεσαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου. «Με τους συναδέλφους μου, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον», καταλήγει ο carabiniero.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com