Ιταλία: Έφτασε στην Ραβένα το πλοίο με 71 μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο

Οι διαδικασίες αποβίβασης πραγματοποιούνται την ώρα αυτή με την συνεργασία του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού.

by Times Newsroom

Έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Ραβένα το πλοίο Life Support της ΜΚΟ Emercency, στο οποίο επέβαιναν 71 μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι διασώθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο – ανάμεσά τους και 3 ανήλικα, 2 εκ των οποίων ασυνόδευτα.

Στο μεταξύ, για το πλοίο Geo Barents, το οποίο μετέφερε χθες, Τετάρτη, 249 διασωθέντες στο λιμάνι της Καράρα -πάντα στην βόρειο Ιταλία- οι αρχές διέταξαν προσωρινή κατάσχεση είκοσι ημερών. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στους οποίους ανήκει το σκάφος, έκαναν γνωστό ότι, όπως τους κοινοποιήθηκε, το μέτρο υιοθετήθηκε επειδή στην απόφαση αναφέρεται ότι «δεν σεβάστηκαν τις οδηγίες της λιβυκής ακτοφυλακής και έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή των ναυαγών».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, όμως, ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν κατά της απόφασης διότι, όπως υποστηρίζουν, «στην πραγματικότητα η ακτοφυλακή της Λιβύης απείλησε το πλήρωμα και τους ναυαγούς και προσπάθησε να διακόψει την επιχείρηση διάσωσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com