Ιταλία: Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Λορέτσο Φοντάνα που το 2016 έστελνε ευχές στη Χρυσή Αυγή

Eίναι 42 ετών και θεωρείται από τα πιο ακραία στελέχη της Λέγκα

by Times Newsroom

Νέος πρόεδρος της Βουλής της Ιταλίας εξελέγη την Παρασκευή (14/10) ο αντιπρόεδρος της Λέγκα Λορέντσο Φοντάνα ο οποίος το 2016 έστελνε ευχές στη Χρυσή Αυγή.

Νωρίς το μεσημέρι στην επίσημη καταμέτρηση, η οποία συνεχίζεται, ανακοινώθηκε πως συγκέντρωσε ήδη 201 από τις συνολικά 400. Ο Φοντάνα είναι 42 ετών και θεωρείται από τα πιο ακραία στελέχη της Λέγκα.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει, στην πρώτη κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, υπουργός ευρωπαϊκών θεμάτων και αρμόδιος για θέματα που αφορούν τις ιταλικές οικογένειες. Από το 2009 μέχρι το 2018 ήταν ευρωβουλευτής, πάντα με το κόμμα της Λέγκα.

Πτυχιούχος Φιλοσοφικής, έχει χαρακτηρίσει την άμβλωση «πρώτη αιτία γυναικοκτονίας στον κόσμο» ενώ αντιτάχθηκε στην ψήφιση των συμφώνων συμβίωσης και στην εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα ιταλικά σχολεία. Αναφερόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει δηλώσει ότι «αποτελεί σημείο αναφοράς για όποιον πιστεύει σε ένα μοντέλο κοινωνίας με μια σαφή ταυτότητα».

Όπως έγραψε, τέλος, στο Twitter ο αρχηγός του κεντρώου κόμματος Azione (Δράση) Κάρλο Καλέντα και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Φοντάνα, το 2016, είχε στείλει ευχετήριο βίντεοσκοπημένο μήνυμα στο συνέδριο της Χρυσής Αυγής.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή