Ιταλία: Όποιος θέλει να δει τη Βενετία θα πληρώνει είσοδο

Η είσοδος στη Βενετία δεν θα είναι πια ελεύθερη, σύμφωνα με μια απόφαση των Αρχών της πόλης. Από εδώ και στο εξής, οι επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν το ιστορικό κέντρο της Βενετίας θα πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο εισόδου.

by Times Newsroom

Στόχος του μέτρου είναι να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του «υπερτουρισμού» που έχει προξενήσει πολλά και ποικίλα προβλήματα στη Βενετία και τους κατοίκους της. Με το μέτρο αυτό αναμένεται να επέλθει σταδιακά η ισορροπία μεταξύ του αριθμού των τουριστών στην πόλη και του αριθμού των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Το τέλος εισόδου θα ισχύει για τους ημερήσιους ταξιδιώτες, αλλά όχι για όσους θα διανυκτερεύουν στη Βενετία, οι οποίοι έτσι και αλλιώς πληρώνουν τουριστικό φόρο.

Το μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στις 6 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Η είσοδος στη Βενετία αναμένεται ότι θα κοστίζει έως και 10 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com