Βρετανία: Πληθαίνουν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στη Βουλή των Κοινοτήτων

Δύο κορυφαία συνδικάτα στην Μεγάλη Βρετανία προειδοποιούν ότι η Βουλή των Κοινοτήτων δεν είναι ένας ασφαλής χώρος για να εργάζεται κανείς, καθώς είναι αρκετά συχνά τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, από μεριάς των βουλευτών.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», τα συνδικάτα «FDA» και «Prospect» επισημαίνουν ότι η Βουλή των Κοινοτήτων πρέπει να δράσει άμεσα για να μπει ένα τέλος στις «φαινομενικά ατελείωτες» καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από βουλευτές, καθώς τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν πλέον να εγγυηθούν ότι θα υπάρχει ασφάλεια για τους εργαζόμενους.

Τα συνδικάτα εκπροσωπούν περισσότερους από 1.000 κοινοβουλευτικούς εργαζόμενους και συνέταξαν μια κοινή επιστολή, καλώντας τον πρόεδρο της βρετανικής Βουλής, σερ Ρίτσαρντ Χόιλ, να αναλάβει δράση.

Η επιστολή έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την παραίτηση του αναπληρωτή υπευθύνου για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας στους Συντηρητικούς, Κρις Πίντσερ. Ο Κρις Πίντσερ ενεπλάκη σε ένα «ροζ» σκάνδαλο όταν προέκυψαν αναφορές πως θώπευσε δύο άνδρες σε ιδιωτικό κλαμπ του Λονδίνου.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Πίντσερ παραιτείται από το γραφείο τήρησης κομματικής πειθαρχίας των Τόρις. Η πρώτη ήταν το 2017, όταν είχε αποκαλυφθεί σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ολυμπιακού κωπηλάτη και ακτιβιστή των Τόρις, Άλεξ Στόρι.

Το νέο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Πίντσερ εκθέτει και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε προειδοποιηθεί να μην βάλει στο κυβερνητικό σχήμα τον Πίντσερ στον ανασχηματισμό του Φεβρουαρίου, ακριβώς λόγω των ανησυχιών για τη συμπεριφορά του.

Πλέον, στον Τζόνσον καταλογίζεται ότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις και έδωσε στον Πίντσερ την θέση του, ως αντάλλαγμα για την συμβολή του Πίντσερ στο σχέδιο «Σώστε τον Μεγάλο Σκύλο», δηλαδή τον ίδιο τον Τζόνσον μετά το σκάνδαλο partygate.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το νέο σκάνδαλο με τον Πίντσερ πρόκειται για το πέμπτο σκάνδαλο σεξουαλικής φύσης με εμπλεκόμενο έναν βουλευτή των Συντηρητικών, μέσα στο τελευταίο μόνο τρίμηνο. Η αντιπολίτευση κάνει ήδη λόγο για ένα κόμμα «διεφθαρμένο» και «γλοιώδες».

Για παράδειγμα, στις 2 Απριλίου ο Ντέιβιντ Γουόρμπαρτον αποπέμφθηκε από το Συντηρητικό κόμμα λόγω κατηγοριών για πολλαπλές σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ενώ στις 29 Απριλίου το ίδιο έγινε με τον Νιλ Πάρις, ο οποίος παρακολουθούσε πορνό στο κινητό του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής.

Μέσα στο 2021, είχαν αποκαλυφθεί άλλες τρεις υποθέσεις βιασμού ή σεξουαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστές βουλευτές των Συντηρητικών της Βρετανίας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com