Ιταλία: Πυρκαγιές στα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας

Μετά τη Σικελία, την Καλαβρία και τη Σαρδηνία, πυρκαγιές ξέσπασαν και στη νότια ιταλική περιφέρεια της Απουλίας, στην περιοχή Σαλέντο.

by Times Newsroom

Στην παραθαλάσσια περιοχή Ουτζέντο, οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο. Ζητήθηκε από τους λουόμενους να απομακρυνθούν από την παραλία, εκκενώθηκε πρώην αγροικία στην οποία παραθέριζαν τουρίστες και ζητήθηκε η συνδρομή Canadair.

Στην περιοχή πνέει ισχυρός άνεμος και υπάρχουν φόβοι ότι η φωτιά μπορεί να επεκταθεί και σε κοντινά τουριστικά χωριά.

Στο μεταξύ, η εισαγγελία της πόλης Λέτσε, στην περιφέρεια της Απουλίας, ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Μαρίνα ντι σαν Κατάλντο, καθώς οι αρχές εκτιμούν πως είναι έργο εμπρηστών.

Εστίες φωτιάς εντοπίσθηκαν και στις περιοχές Μαρτινιάνο και Τζολίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά μπορεί να οφείλεται σε πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τους εορτασμούς του Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος θεωρείται ένας από τους προστάτες των ελληνόφωνων χωριών της Απουλίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com