Κακοκαιρία Daniel-Κομισιόν: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις καταστροφές

«Καλά νέα» η επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα τόνισε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι ερωτηθείς σχετικά.

by Times Newsroom

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα σε αυτόν τον πρώτο οίκο αξιολόγησης είναι καλά νέα, βεβαίως για την ΕΕ, την ευρωζώνη και ειδικά για την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

Προσθέτοντας ότι «αυτά τα θετικά νέα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά επίσης καθώς τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν αριθμό φυσικών καταστροφών και το γεγονός ότι από μακροοικονομική και οικονομική άποψη το να υπάρχει αυτή η πρόοδος είναι πολύ καλό για τη χώρα».

Παράλληλα, τη βεβαιότητά του ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει την Ελλάδα, μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης αλλά και άλλων εργαλείων, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, εξέφρασε ο Πάολο Τζεντιλόνι, μία ημέρα πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις ενδιάμεσες εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν, ο Επίτροπος Τζεντιλόνι δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση των καταστροφών που έπληξαν την Ελλάδα υπάρχει το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, αλλά και άλλα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η χώρα μας.

«Μέσα σε τρεις μήνες, οι χώρες που επλήγησαν από φυσική καταστροφή μπορούν για να μας δώσουν το κόστος της ζημιάς που υπολογίζουν. Και είμαι βέβαιος ότι η Επιτροπή θα προσπαθήσει να υποστηρίξει μέσω αυτού, αλλά όχι μόνο μέσω αυτού, την ελληνική προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα κρίση, επειδή είχε τις πυρκαγιές πριν από λίγους μήνες και τις πλημμύρες τώρα, και αυτό δυστυχώς είναι μαρτυρία ακραίων καιρικών συνθηκών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Επίτροπος Οικονομίας τόνισε μάλιστα ότι η κλιματική κρίση μπορεί να θεωρηθεί ως μακροοικονομικός δυνητικός κίνδυνος για την ευρωπαϊκή οικονομία, κάτι που θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή