Καλιφόρνια: Τρεις νεκροί από την σύγκρουση ελικοπτέρων που έσβηναν φωτιά

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή δύο ελικοπτέρων στον αέρα ενώ έδιναν μάχη με τις φλόγες στην κομητεία Ριβερσάιντ της Νότιας Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ελικόπτερα ήταν μεταξύ των έξι αεροσκαφών που εργάζονταν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που κάλυπτε περίπου τρία στρέμματα, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή (6/8) ως πυρκαγιά σε δομή προτού εξαπλωθεί στη βλάστηση στο Cabazon.

«Ενώ συμμετείχαν στη κατάσβεση της φωτιάς, δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν. Το πρώτο ελικόπτερο μπόρεσε να προσγειωθεί με ασφάλεια κοντά», δήλωσε ο επικεφαλής της CalFire Southern Region, David Fulcher, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δυστυχώς, το δεύτερο ελικόπτερο συνετρίβη και τα τρία μέλη χάθηκαν τραγικά».

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ένας συμβασιούχος πιλότος, ένας αρχηγός πυροσβεστικού τμήματος της Καλιφόρνια (CalFire) και ένας κυβερνήτης της CalFire, είπε ο Fulcher.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη συμπάθειά μας και τη λύπη μας στις οικογένειες και τους συναδέλφους του προσωπικού», είπε ο Fulcher, σύμφωνα με το CNN .

«Αυτή ήταν μια τραγική απώλεια για την κοινότητα της Καλιφόρνια, την κοινότητα των πυροσβεστικών υπηρεσιών και την πυροσβεστική υπηρεσία CalFire και την Κομητεία Ριβερσάιντ».

Οι αναπληρωτές του Σερίφη έφτασαν στο σημείο της συντριβής γύρω στις 19:20 το βράδυ (τοπική ώρα), ανέφερε στο Twitter το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ριβερσάιντ.

Δεν ήταν σαφές εάν μια μεγάλη περιοχή καμένης γης στο σημείο της συντριβής ήταν αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων πυρκαγιών εκεί ή λόγω της πρόσκρουσης της σύγκρουσης.

Το αεροσκάφος ήταν υπό σύμβαση με το Τμήμα Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια, πρόσθεσε ο κυβερνήτης της πυροσβεστικής.

Καθώς οι λεπτομέρειες του περιστατικού εμφανίζονταν για πρώτη φορά, ο Richard Cordova, Υπεύθυνος Πληροφοριών στην κομητεία Cal Fire Riverside County, είπε: «Γνωρίζουμε ότι ήταν ένα ελικόπτερο CWN».

«Χρησιμοποιούμε αυτά τα ελικόπτερα για να μας βοηθήσουν σε μεγαλύτερα περιστατικά σε όλη την πολιτεία. Χρησιμοποιούμε επίσης αυτά τα ελικόπτερα για να ενισχύσουμε το αεροπορικό μας πρόγραμμα σε όλη την πολιτεία».

Πρόσθεσε για τις πυρκαγιές, σε σχόλια που έγιναν στο σημείο και ανέφερε το CBS LA: «Είναι κίνδυνος όχι μόνο για τους πυροσβέστες στο έδαφος αλλά και για τους πυροσβέστες στον αέρα.

Βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, για να κρατήσουμε ο ένας τον άλλον ασφαλή».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com