Κύπρος: «Με εκλιπαρούσε να την σκοτώσω» – Οι πρώτες δηλώσεις του Βρετανού που αθωώθηκε για τον φόνο της άρρωστης γυναίκας του

Ένας άνδρας από τη Βρετανία, που σκότωσε την άρρωστη σύζυγό του στο σπίτι τους στην Κύπρο, μιλά για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή του σε αγγλικό κανάλι.

by Times Newsroom

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ντέιβιντ Χάντερ αφέθηκε ελεύθερος από φυλακή στην Κύπρο, αφού πέρασε 19 μήνες πίσω από τα κάγκελα για τον θάνατο της συζύγου του, Τζάνις.

Το ζευγάρι ήταν μαζί για 52 χρόνια, αλλά τον Δεκέμβριο του 2021, ο Χάντερ σκότωσε τη γυναίκα του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Το 2016, η Τζάνις Χάντερ διαγνώστηκε με καρκίνο, εξαιτίας του οποίου έφτασε να χρειάζεται 24ωρη φροντίδα.

Μιλώντας μετά την αποφυλάκισή του, ο κ. Χάντερ είπε ότι ποτέ δεν ήθελε να σκοτώσει τη σύζυγό το , αλλά εκείνη τον «παρακάλεσε».

«Δεν μπορούσα να αφαιρέσω τη ζωή της γυναίκας μου», είπε στο Good Morning Britain .

«Συνέχισα να λέω όχι. Είπα, “Συνέχισε να παλεύεις. Δεν θέλω να σε πληγώσω” και εκείνη απάντησε: “Δεν μπορείς να με πληγώσεις περισσότερο από τον πόνο που έχω τώρα”».

«Μου το ζητούσε συνέχεια. Εγώ αρνιόμουν. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες με πίεζε, με παρακαλούσε και κάποια στιγμή έγινε αρκετά υστερική», ανέφερε ο κ. Χάντερ, προσθέτοντας πως στο τέλος υπέκυψε στις ικεσίες της γυναίκας του.

«Εν τέλει της είπα:  “Εντάξει. Θα σε βοηθήσω. Αλλά δεν θα σου πω πότε και δεν θα σου πω πώς”. Αλλά δεν ήθελα να το κάνω. Ήλπιζα ότι θα την ηρεμούσα  και θα άλλαζε γνώμη. Μα δεν το έκανε».

Μια επιτροπή στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα καταδίκασε τον κ. Χάντερ σε δύο χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία από πρόθεση και αποφάσισε ότι έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος για το χρόνο που είχε ήδη εκτίσει.

Κατά τη διάρκεια της έφεσης, η δικηγόρος υπεράσπισής του, Ρίτσα Πεκρή, είπε ότι το κίνητρό του ήταν «να απελευθερώσει τη γυναίκα του από όλα όσα περνούσε λόγω των συνθηκών υγείας της» και ότι ήταν «επιθυμία» της να πεθάνει.

Πρόσθεσε ότι ο Χάντερ «είχε μόνο αισθήματα αγάπης για εκείνη».

Ενώ μιλούσε στο δικαστήριο, ο Χάντερ ξέσπασε σε κλάματα και ισχυρίστηκε ότι «ποτέ σε ένα εκατομμύριο χρόνια» δεν θα είχε αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου του αν δεν του το είχε ζητήσει.

Ωστόσο, ενέδωσε στις απαιτήσεις της μόνο όταν έγινε «υστερική».

Ορίζοντας την ποινή, ο δικαστής Μιχάλης Δρουσσιώτης είπε: «Μπροστά μας είναι μια μοναδική περίπτωση αφαίρεσης ανθρώπινης ζωής με βάση τα συναισθήματα αγάπης, με στόχο την ανακούφιση ενός ατόμου από τα βάσανά του που προήλθαν λόγω της ασθένειάς του».

Ο κ. Χάντερ είπε ότι ήταν σοκαρισμένος από την απόφαση και ότι περίμενε να περάσει άλλα πέντε χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

Ο 76χρονος επισκέφτηκε τον τάφο της συζύγου του το πρωί μετά την αποφυλάκισή του.

Δεν μπόρεσε να το κάνει μετά τον θάνατό της, καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από απόπειρα αυτοκτονίας και συνελήφθη λίγο αργότερα.

Έχοντας μαζί του ένα μπουκέτο με ροζ, μοβ και κίτρινα λουλούδια, ο χήρος γονάτισε αμέσως δίπλα στον τάφο και φαινόταν να κλαίει σιωπηλά.

Η κόρη του Ντέιβιντ και της Τζάνις, Λέσλι Κόθορν, πιστεύει ότι ο μπαμπάς της πιθανότατα θα μείνει στην Κύπρο για λίγο, ώστε να μπορεί να είναι πιο κοντά στην εκλιπούσα σύζυγό του και να την «αποχαιρετήσει σωστά».

Μετά την αποφυλάκισή του, η Λέσλι είπε ότι ήταν πολύ χαρούμενη που είδε τον πατέρα της ελεύθερο.

«Το να μιλήσω στον μπαμπά μου ήταν το πιο εκπληκτικό πράγμα. Νιώθω ότι η καρδιά μου έχει ξανασυναρμολογηθεί», είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com