Καρπενήσι : Επιστημονική διημερίδα αφιερωμένη στον Μάρκο Μπότσαρη

Η Διημερίδα πραγματοποιείται στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2023

by Times Newsroom

Ως αρχειακός φορέας με πολλαπλή πολιτιστική δράση στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας αναλάβαμε ήδη από τον Ιανουάριο 2023 την πρωτοβουλία διοργάνωσης δύο επιστημονικών ημερίδων για τον επετειακό εορτασμό των διακοσίων ετών από την ηρωική μάχη του Μάρκου Μπότσαρη στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησιού (Αύγουστος 1823). Ήδη συντελέστηκε με επιτυχία η Ημερίδα της 29ης Ιουλίου στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησιού, στον τόπο ακριβώς όπου ο Μάρκος λαβώθηκε θανάσιμα αλλά και εξελίχτηκε σε ένα διεθνές ιστορικό σύμβολο.

Αισίως τώρα στο τέλος του χρόνου πραγματοποιείται η Διημερίδα στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2023, αρχικά προγραμματισμένη για τις 24 Ιουνίου. Ολοκληρώνεται λοιπόν η απόπειρά μας να προσεγγιστεί ο Μπότσαρης, άνθρωπος και σύμβολο, με ευρύτερη οπτική αλλά και να ανιχνευτεί, εν μέρει έστω, το ιστορικό πλαίσιο της ζωής του και της περιοχής όπου τού έμελλε ηρωικά να πεθάνει. Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ αυτών των δύο όρων είναι η λέξη Γράμματα, όπως αποτυπώνεται και στον τίτλο της Διημερίδας.

Υποδεχόμαστε με χαρά την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Καρπενησίου τους εκλεκτούς ομιλητές Καλλιόπη (Κέλλυ) Μπουρδάρα, Παντελή Μπουκάλα, Αγαμέμνονα Τσελίκα, Νικόλαο Κουρκουμέλη, Χαρίτονα Καρανάσιο, Δώρη Κυριαζή, Κωνσταντίνο Μαζαράκη –Αινιάν, Γιώργο Καλλιώρα, Maximilien Girard. Τους ευχαριστούμε θερμά για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση μας να καταθέσουν τον δικό τους οβολό τιμή στον Μπότσαρη, ανηφορίζοντας στα Ψηλά Βουνά μας από Παρίσι, Θεσσαλονίκη, Λαμία και Αθήνα.

Ευχαριστούμε επίσης τον ακάματο συνεργάτη μας Γιάννη Δημητρίου, αντιπρόεδρο του Δ.Σ. των Φίλων ΓΑΚ Ευρυτανίας, την Έλενα Σιαξαμπάνη και την Ροδοθέα Καρφή που για μια ακόμη φορά μας συνδράμει πολλαπλά. Θερμές οι ευχαριστίες μας στους συνδιοργανωτές, τους ιδιώτες χορηγούς για την φιλοξενία των ομιλητών και τους χορηγούς επικοινωνίας.

Αλλά ιδιαίτερη μνεία απαιτείται για τον μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου που εμπνεύστηκε το θέμα της αφίσας. Και τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι οι κύριοι Παντελής Μπουκάλας και Maximilien Girard με χαρά αποδέχτηκαν την πρόταση των εκπαιδευτικών Ροδοθέας Καρφή και Βασιλικής Σταμάτη να συνομιλήσουν με μαθητές και μαθήτριές τους επισκεπτόμενοι τα σχολεία Γενικό Λύκειο και Επαγγελματικό Λύκειο Καρπενησίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com