Καταδικάστηκε σε δις ισόβια & στο Εφετείο ο λέκτορας του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό

Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της με αρσενικό, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 51 ετών λέκτορας του ΑΠΘ.

by Times Newsroom

Οι δικαστές του Εφετείου, τακτικοί και λαϊκοί, με την ετυμηγορία τους δεν διαφοροποιήθηκαν από την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που τον είχε κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή.

Οι δόσεις του θανάτου διαδοχικές, μέσα στο νερό που φρόντιζε να πίνουν. Στο αρρωστημένο του μυαλό όπως έκριναν οι δικαστές, ένα σχέδιο σατανικό. Να σκοτώσει τη γυναίκα του με αρσενικό δηλητήριο για να μην αφήσει δικά του ίχνη πουθενά, να αναλάβει εξ ολοκλήρου την επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους και να μπορέσει να παντρευτεί την 20χρονη φοιτήτρια που είχε ερωτευτεί παράφορα.

Η 85χρονη γιαγιά της συζύγου του, ήταν όπως αποδείχθηκε μια παράπλευρη απώλεια, σε ένα σκοτεινό, διπλό έγκλημα που συντάραξε τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη χώρα όταν αποκαλύφθηκε, με τον άλλοτε λέκτορα του ΑΠΘ να καταδικάζεται και στο εφετείο σε δις ισόβια.

Ο 51χρονος λέκτορας που δεν ομολόγησε ποτέ μέχρι σήμερα, αναμένεται να μείνει στη φυλακή για τους δύο φόνους που του καταλογίστηκαν, για 25 χρόνια συνολικά.

Θεσσαλονίκη: Το χρονικό

Η διπλή δολοφονία σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2013. Δυο χρόνια μετά, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων αποκαλύπτουν κάτι που μέχρι εκείνη τη στιγμή γνώριζε μόνο ο ίδιος.

Ακολουθούν οι εκταφές των σορών και ο λέκτορας βρίσκεται από το 2016 υπό κράτηση. Το 2018 καταδικάζεται πρωτόδικα σε δις ισόβια και σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, ρίχνει την αυλαία χωρίς να αλλάξει την ποινή.

Το 2010 τίποτα δεν έδειχνε τα όσα θα ακολουθούσαν. Ο λέκτορας και η σύζυγός του έγιναν για πρώτη φορά γονείς και όλοι όσοι τους γνώριζαν μιλούσαν για ένα ευτυχισμένο ζευγάρι.

«Ο λέκτορας τον Ιούλιο του 2012 σύναψε εξωσυζυγική σχέση με μια 20χρονη φοιτήτρια. Κολακεύτηκε ιδιαίτερα από την προσοχή που έλαβε από μια τόσο νεότερη γυναίκα. Αποφάσισε πως ο γάμος του έπρεπε να τελειώσει, με τρόπο ώστε να συνεχίσει να έχει την επιμέλεια της ανήλικης κόρης του. Να δημιουργήσει νέα οικογένεια και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στην πανεπιστημιακή του εξέλιξη», αναφέρει η απόφαση για τον λέκτορα του ΑΠΘ.

Θεσσαλονίκη: Το σατανικό σχέδιο του λέκτορα και η μοιραία δόση του αρσενικού

Ο 51ος ετών σήμερα γεωλόγος ήταν αποφασισμένος. Δηλητηριάζει τη γυναίκα του και χορηγεί ο ίδιος τη μοιραία δόση αρσενικού στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Δεν έδειξε έλεος ούτε όταν την έβλεπε να αργοσβήνει μπροστά του.

«Έριξε δηλητήριο στο νερό της γυναίκας του αλλά και της 85χρονης. Η γιαγιά έπεσε αμέσως σε κώμα και έχασε τη ζωή της μέσα σε λίγα 24ωρα. Ο οργανισμός της συζύγου ανταπεξήλθε, τις επόμενες τρεις μέρες, μέχρι που ο κατηγορούμενος στις 15 Αυγούστου 2013 επαναχορήγησε σε αυτήν την τελευταία και θανατηφόρα δόση αρσενικού», περιγράφει με την απόφασή του το δικαστήριο.

Μετά τον θάνατο της γυναίκας του, ο λέκτορας έσπευσε να αποποιηθεί την περιουσία της, για να αποδείξει ότι δεν είχε κανένα οικονομικό κίνητρο. Ήταν η εποχή που πίστευε ότι τα είχε καταφέρει.

«Τον Ιανουάριο του 2013, είπε ψέματα στην ερωμένη του ότι είχε ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου. Από τον Φεβρουάριο του 2013 άρχισε να χορηγεί στην σύζυγό του δόσεις αρσενικού, μέσω του νερού ή της τροφής. Η υγεία της είχε κλονιστεί και ο κατηγορούμενος είχε πειστεί για την επιτυχία του σχεδίου του», γράφει η απόφαση του δικαστηρίου.

Αμίλητος το πρωί άκουσε την απόφαση των δικαστών και πήρε τον δρόμο της επιστροφής στις φυλακές. Ήταν ο επίλογος σε μια υπόθεση πρωτοφανή στα ποινικά και αστυνομικά χρονικά της χώρας.

«Ο καταδικαστείς αμφισβήτησε τα πάντα, έκανε μηνύσεις κατά πάντων προκειμένου να αποδείξει τα αναπόδεικτα. Το δικαστήριο μετά από μια 7μηνη εμπεριστατωμένη και σοβαρή δίκη, έβγαλε τη δίκαιη κρίση του και τον καταδίκασε χωρίς ελαφρυντικά», λέει η δικηγόρος των θυμάτων, Σοφία Νερολαδάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com