Κιμ Γιονγκ Ουν: «Πλήρως» στο πλευρό του Βλαντίμιρ Πούτιν

Η Βόρεια Κορέα ήταν ανάμεσα στα κράτη που καταψήφισαν το ψήφισμα του ΟΗΕ για την καταδίκη της Ρωσίας τον περασμένο μήνα.

by Times Newsroom

Την πλήρη υποστήριξή του στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την Κυριακή ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς συνεχάρη τη Ρωσία με την ευκαιρία της εθνικής της εορτής.

Η Βόρεια Κορέα ήταν ανάμεσα στα κράτη που καταψήφισαν το ψήφισμα του ΟΗΕ για την καταδίκη της Ρωσίας τον περασμένο μήνα.

Σε μια προφανή αναφορά στη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, το κρατικό Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι είπε: «Ο ρωσικός λαός πέτυχε μεγάλες επιτυχίες στην επίτευξη του δίκαιου σκοπού της υπεράσπισης της αξιοπρέπειας και της ασφάλειας της χώρας του, ενώ αντιμετώπισε κάθε είδους προκλήσεις και κακουχίες».

«Ο λαός της Κορέας παρέχει πλήρη υποστήριξη και ενθάρρυνση προς αυτούς», πρόσθεσε.

Στο μήνυμά του προς τον Πούτιν, ο Κιμ είπε ότι οι δύο χώρες «θα έρθουν πιο κοντά στο ταξίδι για την υπεράσπιση της διεθνούς δικαιοσύνης και τη διασφάλιση της παγκόσμιας ασφάλειας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή