Κινέζος μετέφερε λαθραία στο παντελόνι του 100 ζωντανά… φίδια

Ένας άνδρας συνελήφθη να προσπαθεί να μεταφέρει λαθραία περισσότερα από 100 ζωντανά φίδια στην ηπειρωτική Κίνα στριμώχνοντάς τα στο παντελόνι του, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές της χώρας.

by Times Newsroom

Οι υπάλληλοι του τελωνείου σταμάτησαν τον άγνωστο ταξιδιώτη καθώς προσπαθούσε να γλιστρήσει από το ημιαυτόνομο Χονγκ Κονγκ και να εισέλθει στη συνοριακή πόλη Σενζέν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του τα τελωνεία της Κίνας την Τρίτη.

«Κατά την επιθεώρηση, οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανακάλυψαν ότι οι τσέπες του παντελονιού που φορούσε ο επιβάτης ήταν συσκευασμένες με έξι πάνινες σακούλες με κορδόνια περίσφιξης και σφραγισμένες με ταινία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Κάθε τσάντα βρέθηκε να περιέχει ζωντανά φίδια σε όλα τα είδη σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων», πρόσθεσε.

Η δήλωση ανέφερε ότι οι αξιωματικοί κατέσχεσαν 104 από τα ερπετά, συμπεριλαμβανομένων γαλακτοφιδιών και καλαμποκοφιδιών, πολλά από τα οποία ήταν μη ιθαγενή είδη.

Ένα συνοδευτικό βίντεο έδειξε δύο συνοριακούς πράκτορες να κοιτάζουν μέσα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες γεμάτες με κόκκινα, ροζ και λευκά φίδια.

Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους εμπορίας ζώων στον κόσμο, αλλά οι αρχές έχουν καταπολεμήσει το παράνομο εμπόριο τα τελευταία χρόνια.

Οι νόμοι της χώρας για τη βιοασφάλεια και τον έλεγχο των ασθενειών απαγορεύουν στους ανθρώπους να φέρνουν μη ιθαγενή είδη χωρίς άδεια.

«Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες θα είναι… υπεύθυνοι σύμφωνα με το νόμο», δήλωσε η τελωνειακή αρχή, χωρίς να διευκρινίσει την τιμωρία του άνδρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com