Κλείνει η Greenpeace το παράρτημά της στη Ρωσία μετά την κήρυξή της ως «ανεπιθύμητη» οργάνωση

Το παράρτημα της περιβαλλοντικής εκστρατείας Greenpeace στη Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει τα γραφεία της στη χώρα, αφού η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας την κήρυξε «ανεπιθύμητη οργάνωση».

by Times Newsroom

Σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο Telegram, η Greenpeace Russia ανέφερε: «Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας διαφωνία με την απόφαση του Γραφείου της Γενικής Εισαγγελίας. Αυτή η απόφαση καθιστά παράνομη τη συνέχιση οποιασδήποτε δραστηριότητας της Greenpeace στη Ρωσία. Ως εκ τούτου, το ρωσικό παράρτημα της Greenpeace αναγκάζεται να κλείσει».

Νωρίτερα σήμερα οι ρωσικές δικαστικές αρχές κήρυξαν «ανεπιθύμητη» την περιβαλλοντική οργάνωση, ένα μέτρο που απαγορεύει de facto τις δραστηριότητές της στη χώρα.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας υπογραμμίζει ότι η «Greenpeace International», με έδρα την Ολλανδία, συνιστά μια «απειλή στα θεμέλια της συνταγματικής τάξης και ασφάλειας» της Ρωσίας και επιδιώκει «να ανατρέψει την εξουσία με αντισυνταγματικό τρόπο».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com