ΚΝΕ εναντίον Κασσελάκη: «Τυχοδιωκτισμός σε άλλο level»

Μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη του στο μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης»: Ο καθένας γράφει την ιστορία που αρμόζει στις ιδέες του

by Times Newsroom

«Ο καθένας γράφει την ιστορία που αρμόζει στις ιδέες του. Η ιστορία του ΚΚΕ δεν ακυρώνεται! Δεν παραχαράσσεται!» Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, στο σποτ της με τίτλο «Τυχοδιωκτισμός σε άλλο level».

Αφορμή για το νέο βίντεο της ΚΝΕ που επί της ουσίας διαμηνύει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην προσπαθεί να οικειοποιηθεί τους ήρωες και την ιστορία του ΚΚΕ ήταν η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης».

Το σποτ της ΚΝΕ ξεκινά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πως «το κεφάλαιο δεν είναι λέξη προς δαιμονοποίηση» αλλά και το ότι «το ΝΑΤΟ είναι μία αμυντική συμμαχία, είναι μία ιερή αμυντική συμμαχία».

Ακολουθεί απόσπασμα από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη στο στρατοδικείο στην οποία ανέφερε:

«Είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και ακριβώς για την ιδιότητά μου αυτή δικάζομαι(…) Το ΚΚΕ έχει ρίζες στο λαό, ποτισμένες με αίμα και δεν εξοντώνεται ούτε με στρατοδικεία ούτε με εκτελεστικά αποσπάσματα. Θα δεχτώ με περηφάνεια και στωικότητα την καταδίκη μου και θαρραλέα θα αντιμετωπίσω ακόμα και το εκτελεστικό σας απόσπασμα. Εάν έκανα δήλωση αποκήρυξης θα αθωωνόμουνα κατά πάσα πιθανότητα μετά μεγάλων τιμών… Αλλά η ζωή μου συνδέεται με την ιστορία του ΚΚΕ και τη δράση του… Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα: Να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω, παραμένοντας πιστός σ’ αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com