Λετονία: Πώς σχολιάζει το κλείσιμο της στρόφιγγας από την Gazprom

Υπενθυμίζεται ότι Ρωσία έχει διακόψει τις παροχές αερίου προς την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και τη Δανία, που αρνήθηκαν να πληρώσουν για το αέριο με τον τρόπο που ορίζει διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν

by Times Newsroom

Στην τελευταία πράξη του ενεργειακού πολέμου μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, ο ρωσικός κολοσσός αερίου Gazprom ανέστειλε το Σάββατο την τροφοδοσία με φυσικό αέριο στη Λετονία, κάνοντας λόγο για παραβίαση των όρων αγοράς φυσικού αερίου.

Μετά τη διακοπή των προμηθειών η χώρα της Βαλτικής σχολίασε ότι ο αντίκτυπος αυτής της απόφασης «δεν θα είναι σημαντικός», όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις ενεργειακές πολιτικές, Έντις Σάιτσανς.

Υπενθυμίζεται ότι Ρωσία έχει διακόψει τις παροχές αερίου προς την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και τη Δανία, που αρνήθηκαν να πληρώσουν για το αέριο με τον τρόπο που ορίζει διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο προβλέπει το άνοιγμα λογαριασμών σε ρούβλια σε ρωσική τράπεζα στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος διακανονισμού των συναλλαγών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com