Μαλαματίνα: Σε λειτουργία ξανά το εργοστάσιο στο Καλοχώρι

Απαραίτητη η εσωτερική αναδιάρθρωση, λέει η εταιρεία

by Times Newsroom

Μετά από ένα ολόκληρο μήνα αποκλεισμού του εμφιαλωτηρίου της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χθες 1η Σεπτεμβρίου κατάφεραν να μπούνε, στους χώρους του εργοστασίου, υπάλληλοι που δε συμμετέχουν στις κυλιόμενες απεργίες και να εργαστούνε.

Από χθες άρχισε ο καθαρισμός και η συντήρηση της γραμμής εμφιάλωσης, εργασίες που θα ολοκληρωθούν σήμερα, με στόχο τη Δευτέρα να ξεκινήσει να δουλεύει κανονικά η παραγωγή, προκειμένου να μην μεταφερθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα από το εργοστάσιο Θεσσαλονίκης σε άλλο εμφιαλωτήριο.

Η άρση του αποκλεισμού, με την παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων και παρουσία εισαγγελέα, έγινε την Τετάρτη και αφού οι προσπάθειες για να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ διοίκησης και Σωματείου, δεν είχαν καρποφορήσει.

Όπως πληροφορήθηκε το GRTimes.gr, η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών είχε γίνει στο υπουργείο Εργασίας, με τους συνδικαλιστές να επιμένουν στο αίτημά τους για την επαναλειτουργία του Τμήματος Διανομής που έχει καταργήσει η διοίκηση και την επαναπρόσληψη των απολυμένων υπαλλήλων.

Τι λέει η εταιρεία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μαλαματίνας ΑΕΒΕ, που ως γνωστόν πλέον ανήκει στον Όμιλο Mantis, από την πλευρά του διαμήνυσε πως δεν μπορεί να υπάρξει συνδιοίκηση της επιχείρησης και ότι η Εταιρεία, για να ξεφύγει από τα προβλήματα του παρελθόντος, πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει σε κινήσεις εσωτερικής αναδιάρθρωσης, χωρίς όμως να μειώσει τις συνολικές θέσεις απασχόλησης.

Χθες με τα μέτρα που έλαβε η Αστυνομία, μία είσοδος του εργοστασίου ήταν ανοικτή οπότε μπόρεσαν και πέρασαν οι εργαζόμενοι που σε πρώτη φάση είναι απαραίτητοι για να αρχίσει να λειτουργεί ξανά το εμφιαλωτήριο. Οι εργαζόμενοι, μεταφέρονται από την Εταιρεία, με λεωφορείο, για την αποφυγή εντάσεων.

«Η Εταιρεία, ακόμη και αν συνεχιζόταν ο αποκλεισμός του εμφιαλωτηρίου, θα έβρισκε λύση στο πρόβλημα, σε κάθε πρόβλημα υπάρχει και λύση», δήλωσε στο GRTimes o διευθύνων σύμβουλος της Μαλαματίνας ΑΕΒΕ κ. Νίκος Κεράνης. Πρόσθεσε ότι η εμφιάλωση της νέας, φετινής παραγωγής ρετσίνας και αρετσίνωτων κρασιών, θα μπορούσε να γίνει στο οινοποιείο της επιχείρησης στο Φάρο Αυλίδας, στη Χαλκίδα.

Οι ποσότητες οινοποιήσιμων σταφυλιών που πρέπει να επεξεργαστεί η Μαλαματίνα, είναι πολύ σημαντικές και κάθε αναστάτωση στην παραγωγική διαδικασία προξενεί προβλήματα στη διάθεση προϊόντων. Αρκεί να σημειωθεί ότι πέρυσι η εταιρεία προμηθεύτηκε 13.000 τόνους σταφυλιών.

«Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να χάσει ακόμη ένα εργοστάσιο»

Η εταιρεία, εξ’ αιτίας των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν με στάσεις εργασίας τον Ιούνιο και συνεχίστηκαν με απεργίες και αποκλεισμό του εμφιαλωτηρίου καθ’ όλο τον Αύγουστο, είχε δυσκολίες στον εφοδιασμό της αγοράς αλλά ως τώρα δεν υπήρξαν σοβαρές ελλείψεις

«Θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να εμφιαλώνουμε στο Φάρο, αλλά δεν θέλουμε να κλείσει το εμφιαλωτήριο στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να χάσει ακόμη ένα εργοστάσιο. Η λειτουργία του εμφιαλωτηρίου υποστηρίζει και άλλες θέσεις εργασίες, πέραν του εργοστασίου της Μαλαματίνας, θέσεις απασχόλησης σε εταιρείες – προμηθεύτριες υλικών συσκευασίας, μεταφορών, συντήρησης του εξοπλισμού. Το εργοστάσιο αυτό κάνει τζίρο πολλών εκατομμυρίων για τη Θεσσαλονίκη. Η Μαλαματίνα είναι δεμένη με τη Θεσσαλονίκη και θέλουμε αυτή η σχέση να παραμείνει άρρηκτη.

«Σεβόμαστε το δικαίωμα των υπαλλήλων στην απεργία, αλλά πρέπει και αυτοί να σεβαστούν το δικαίωμα όσων θέλουν να δουλέψουν, στην εργασία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει τελικώς συνεννόηση με τους περίπου 20 υπαλλήλους που απεργούν ώστε να επιστρέψουν και αυτοί στην εργασία τους», κατέληξε ο κ. Κεράνης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com