Μάρτιος με χιόνια στο Λονδίνο: Κλειστά σχολεία, προβλήματα στα αεροδρόμια

Στους -15,2 το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές - Δείτε τα βίντεο

by Times Newsroom

Στα λευκά ντύθηκε σήμερα το πρωί το Λονδίνο και άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Από την Σκωτία μέχρι την Κορνουάλη χιονίζει, ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας χθες, Τρίτη 7/3 το βράδυ η θερμοκρασία έπεσε στους -15,2 βαθμούς Κελσίου.

«Πρόκειται για την χαμηλότερη θερμοκρασία τον μήνα Μάρτιο από το 2010 και μετά», σημειώνει η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, η οποία από προχθές είχε εκδώσει σχετικές προειδοποιήσεις.

Σήμερα εκατοντάδες σχολεία δεν λειτούργησαν, ενώ σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στις μετακινήσεις τόσο στο οδικό όσο και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπου σημειώνονται καθυστερήσεις ή ακόμη και ακυρώσεις δρομολογίων. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως το αεροδρόμιο του Μπρίστολ έχει κλείσει εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης ενώ στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, όλες οι πτήσεις είτε έχουν ακυρωθεί είτε αναχωρούν με καθυστέρηση.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν προκληθεί από μια μάζα ψυχρού αέρα που έρχεται από την Αρκτική και κινείται νότια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, οι χιονοπτώσεις θα γίνουν πιο έντονες αύριο, Πέμπτη, ενώ η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από το πρωί του Σαββάτου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή