Μάθιου Πέρι: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά με πόνο ψυχής τον «Τσάντλερ» από τα «φιλαράκια»

 Ο πασίγνωστος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο τζακούζι, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, στα 54 του χρόνια με το ΤΜΖ να κάνει λόγο για καρδιακή προσβολή.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον χώρο δεν βρέθηκαν ουσίες και για την ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Να σημειωθεί πως  έρευνα για τον θάνατό του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, με καλούς του φίλους και συνεργάτες να τον αποχαιρετούν μέσω των social media.

Adele: Διέκοψε το σόου της για να μιλήσει για τον Μάθιου Πέρι

Μόλις η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή, σοκαρισμένη η Adele σταμάτησε το σόου της στο Λας Βέγκας, που ήταν σε εξέλιξη την ώρα εκείνη.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια αφιέρωσε λίγο χρόνο στον διάσημο ηθοποιό, αναφέροντας πως παρά το γεγονός ότι δεν τον συνάντησε ποτέ από κοντά, της έφερνε τόση χαρά.

«Είναι πάντα τόσο σοκαριστικό το να μαθαίνεις κάτι τέτοιο. Ειδικά για κάποιον που σε έκανε να γελάς και που πρόσφερε τόση χαρά στη ζωή σου, χωρίς καν να τον ξέρεις. Αυτό είναι που μου φαίνεται τόσο παράξενο, δεν τον γνώρισα ποτέ στη ζωή μου», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε για τον ρόλο του «Τσάντλερ» στα «Φιλαράκια»: «Υπάρχει κάτι, νιώθεις τόσο λυπημένος γι’ αυτό, ειδικά επειδή δεν ξέρεις ακριβώς τι συνέβαινε. Θα θυμάμαι αυτόν τον χαρακτήρα για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είναι ίσως ο καλύτερος κωμικός χαρακτήρας όλων των εποχών».

Ενώ αργότερα, ξεκινούσε το τραγούδι, η Adele πέρασε μέσα από το κοινό για να ακούσει τις δικές του ιστορίες.

«Ένας από τους φίλους μου, ο Άντριου όταν ήμουν 12 ετών, παρίστανε τον Τσάντλερ. Το έκανε όλη την ώρα, για να γελάμε. Αν κάποιος είχε κακή μέρα ή δεν ένιωθε καλά, τότε εκείνος απλά παρίστανε τον Τσάντλερ», ανέφερε η Αdele.

Τέλος, μίλησε για τα προβλήματα του Μάθιου Πέρι με τον εθισμό του στο αλκοόλ και τα οπιοειδή. «Ήταν τόσο ειλικρινής για τις μάχες του με τον εθισμό και για τη νηφαλιότητα. Κάτι που θεωρώ απίστευτα γενναίο. Ήθελα απλά να πω πόσο πολύ αγαπώ αυτό που έκανε για εμάς. Ειδικότερα αυτό που έκανε για εμένα. Ήταν ένας από τους καλύτερους κωμικούς και ελπίζω τώρα να αναπαυθεί εν ειρήνη. Είναι μια πολύ συναισθηματική βραδιά», κατέληξε να λέει η τραγουδίστρια.

Ο επίσημος λογαριασμός της σειράς «Φιλαράκια» στο Twitter έγραψε: «Είμαστε συντετριμμένοι που μάθαμε για το θάνατο του Μάθιου Πέρι. Ήταν ένα πραγματικό δώρο για όλους μας. Η καρδιά μας συμπάσχει με την οικογένειά του, τους αγαπημένους του και όλους τους θαυμαστές του».

Η Μόργκαν Φέρτσαϊλντ, η μητέρα του «Τσάντλερ» στα «Φιλαράκια» τον αποχαιρέτησε κι εκείνη με μια ανάρτηση στο Twitter. «Ράγισε η καρδιά μου μαθαίνοντας τον θάνατο του “γιου” μου, Μάθιου Πέρι. Η απώλεια ενός τέτοιου λαμπρού νέου ηθοποιού είναι σοκ. Στέλνω αγάπη και συλλυπητήρια στους φίλους και την οικογένειά του, ειδικά στον μπαμπά του, John Bennett Perry με τον οποίο συνεργάστηκα στις ταινίες Flamingo Road και Falcon Crest. #RIPMatthew», έγραψε στη δημοσίευσή της.

H Μάγκι Γουίλερ, που υποδύθηκε τη «Τζανίς» έκανε κι εκείνη μια ανάρτηση στο Instagram, εξηγώντας πως «η χαρά του Μάθιου Πέρι ήταν ότι προσέφερε σε τόσους πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ζωής του». «Νιώθω τόσο πολύ ευλογημένη για κάθε δημιουργική στιγμή που μοιραστήκαμε».

 

Η Ράμερ Γουίλις, κόρη του Μπρους Γουίλις, έγραψε σε story της στο Instagram, για τον ηθοποιό: «Ξέρω ότι είχε αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στη ζωή και έφερε πολύ χαρά στους ανθρώπους με την κωμωδία του και ελπίζω να αναπαυθεί ειρηνικά».

Ο Τζάστιν Τρεντό, που ήταν συμμαθητής του στην Ottawa του Καναδά έγραψε για τον ηθοποιό: «Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι είναι σοκαριστικός και φέρνει θλίψη. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα παιχνίδια μας στο προαύλιο και ξέρω ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη χαρά που τους έφερε. Σε ευχαριστώ για τα γέλια, Matthew. Αγαπήθηκες και θα μας λείψεις».

H Ολίβια Μαν εξέφρασε τη θλίψη της μέσα από ένα Instagram story στο οποίο ανέφερε για τον Μάθιου Πέρι: «Πάλεψε τόσο πολύ με τους εθισμούς και ήταν αρκετά γενναίος για να είναι ανοιχτός και ειλικρινής με αυτό. Λυπάμαι πολύ για την οικογένεια και τους φίλους του που μαθαίνουν αυτά τα νέα σήμερα. Μου ραγίζει την καρδιά. Αναπαύσου εν ειρήνη, Μάθιου Πέρι».

Η Σάνεν Ντόχερτι μίλησε για εκείνον και τα όσα έζησαν μαζί στα πιο νεανικά τους χρόνια, σε μια ανάρτηση στο Instagram. «Ήμασταν συμμορία τότε. Μεγαλώσαμε όλοι μαζί και συνέχεια γελούσαμε, ο Matt, ο Roger, ο David, η Roxana. Παίζαμε θάρρος ή αλήθεια και ο Matt έπρεπε να πάει να πει γελοία πράγματα στα κορίτσια στα μπαρ. Πάντα διασκεδάζαμε και στηρίζαμε ο ένας τον άλλο. Θα μας έβρισκες πάντα σε ένα τραπέζι να μιλάμε τη δική μας γλώσσα. Και ναι, ο Matt είχε πάντα αυτή την αίσθηση του χιούμορ. Ο Matt κι εγώ βγήκαμε μία φορά και ήταν του Αγίου Βαλεντίνου. Ήθελε να κάνει κράτηση σε ένα εστιατόριο στο Malibu αλλά δεν μπορούσε οπότε ο μπαμπάς μου το έκανε γι’ αυτόν. Πήγαμε στο δείπνο και έλεγε για τον μπαμπά μου και την ιρλανδική πειστικότητά του την περισσότερη βραδιά. Η φιλία μας κράτησε πολλά χρόνια. Μία ζωή στην πραγματικότητα. Ξέρω πως πολλοί πονούν, ειδικά η μικρή συμμορία μας. Θα λείψει σε πολλούς και σίγουρα σε εμάς. Ναι. Θα μπορούσα να τα πω πιο ποιητικά ή καλύτερα, αλλά αυτή τη στιγμή το σοκ και η θλίψη κυριαρχούν», έγραψε.

Η Αλίσα Μιλάνο αποχαιρέτησε κι εκείνη τον ηθοποιό με μια ανάρτηση στο Instagram. «Ο Μάτι ήταν πάντα ο πιο αστείος άνθρωπος στο δωμάτιο κι ο πιο ευγενικός. Ήταν καλός. Μάτι, θυμάσαι που πηγαίναμε να παίξουμε bingo σε εκείνη την εκκλησία στην κοιλάδα; Με έκανες να γελάω μέχρι που πονούσα. Να κλαίω από τα γέλια. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους όσοι τον αγάπησαν», έγραψε.

 

Η Σέλμα Μπλερ αποχαιρέτησε επίσης τον «παλιότερο φίλο» της. «Ο παλιότερος άντρας φίλος μου. Όλοι μας αγαπούσαμε τον Matthew Perry και εγώ ιδιαίτερα. Κάθε μέρα τον αγαπούσα άνευ όρων. Κι εκείνος εμένα. Κι είμαι διαλυμμένη. Η καρδιά μου κομμάτια. Όνειρα γλυκά Matty. Όνειρα γλυκά», αναφέρει στην ανάρτησή της στο Instagram.

Μάθιου Πέρι: Το σπίτι όπου βρέθηκε νεκρός

Από την πρώτη στιγμή στην οικία του ηθοποιού κλήθηκε ασθενοφόρο και η αστυνομία η οποία όπως φαίνεται στο βίντεο απέκλεισε με κίτρινη κορδέλα την περιοχή για να κάνει την έρευνά της. Το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί ενώ στο σπίτι του Πέρι δεν βρέθηκαν ναρκωτικά. Στο σπίτι του ηθοποιού σύμφωνα με τη New York Post κατέφθασαν συντετριμμένοι οι γονείς του Σούζαν και Τζον Μπένετ. Μάλιστα ο ηθοποιός πριν από λίγες μέρες είχε ανεβάσει στο Instagram του φωτογραφία με τον πατέρα του. Οι δυο τους ποζάρουν χαμογελαστοί στον φακό κρατώντας από ένα «ποτό» στο χέρι ο καθένας. «Εδώ είμαι εγώ, και ο πατέρας μου Τζον, και οι δύο κρατώντας ένα ποτό», είχε γράψει στο σχόλιο του.

Μάθιου Πέρι: Bίντεο από το εξωτερικό του σπιτιού του ηθοποιού λίγο αφότου βρέθηκε νεκρός

@joy.of.everythingBreaking News: Actor Matthew Perry’s house seen shortly after the news broke that the actor has passed away within the home at age 54. R.I.P. Matt#matthewperry#friends#ripmatthewperry#mattperry#breakingnews♬ original sound – Joy Of Everything

Η μάχη με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ

Ο Μάθιου Πέρι όλα αυτά τα χρόνια ζούσε στην κόψη του ξυραφιού και διαρκώς πάλευε για να σώσει τη ζωή του. Χρειάστηκε να μπει 15 φορές σε κλινικές αποτοξίνωσης και ξόδεψε 9 εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά του να «καθαρίσει» από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Για δύο εβδομάδες ήταν σε κώμα

Ο Πέρι είχε ήδη περιγράψει λεπτομερώς για τη μάχη του με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ στην αυτοβιογραφία του Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο.

Το 2019, γλίτωσε οριακά τον θάνατο μετά από διάρρηξη του παχέος εντέρου του λόγω υπερβολικής χρήσης οπιοειδών. Περιέγραψε τη στιγμή που οι δικοί του άνθρωποι τον πήγαν στο νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπου οι γιατροί είχαν πει ότι εκείνη τη νύχτα του έδιναν ποσοστό επιβίωσης μόλις 2%.

Για δύο εβδομάδες ήταν σε κώμα και όταν συνήλθε ανακάλυψε ότι του είχε τοποθετηθεί σάκος κολοστομίας που έπρεπε να έχει πάνω του για τους επόμενους εννέα μήνες. Μόλις δύο χρόνια μετά έφτασε ξανά κοντά στον θάνατο όπου βρισκόταν σε κλινική αποτοξίνωσης στην Ελβετία.

Οι γιατροί του χορήγησαν ένα ηρεμιστικό το οποίο αλληλεπίδρασε με τα οπιοειδή στον κατεστραμμένο οργανισμό του με αποτέλεσμα να σταματήσει να χτυπά η καρδιά του. Κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά κατά τη διάρκεια της ανάνηψης έσπασαν οκτώ πλευρά.

Ο ηθοποιός όταν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα μοιράστηκε με το κοινό τι συνέβη και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει έναν σπουδαίο ρόλο στην ταινία του 2021, «Don’t Look Up», όπου θα είχε την ευκαιρία να βρεθεί στο πλατό μαζί με τη Μέριλ Στριπ και άλλους διάσημους ηθοποιούς.

Σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του για 5 λεπτά

«Έκανα τεχνητή αναπνοή και ο τύπος που μου έσωσε τη ζωή έσπασε οκτώ πλευρά κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να με κρατήσει στη ζωή», είχε πει ο Μάθιου Πέρι σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Έκανα μια επέμβαση επειδή είχα πόνο στο στομάχι μου και μου έδωσαν προποφόλη. Η καρδιά μου σταμάτησε να χτυπάει για πέντε λεπτά», είχε πει ο Πέρι αναφερόμενος στο αναισθητικό που χρησιμοποιήθηκε για να υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση.

«Δηλαδή ήσουν νεκρός για πέντε λεπτά;» τον ρώτησε ο Κόλμπερτ.
«Λοιπόν, όχι, δεν ήμουν νεκρός, αλλά η καρδιά μου σταμάτησε για πέντε λεπτά», απάντησε ο τηλεοπτικός Τσάντλερ από τα «Φιλαράκια».
«Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε αυτό και την ευθεία γραμμή;», ρώτησε ο παρουσιαστής.
«Δεν ξέρω», παραδέχτηκε ο Πέρι.
«Δεν ήθελαν να σου πουν γιατί δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών των δύο», απάντησε ο παρουσιαστής.
Ο Πέρι είπε ότι ξύπνησε σε άλλο νοσοκομείο από αυτό που εισήχθη 10 ώρες αργότερα.
«Έπρεπε να εγκαταλείψω τη μεγαλύτερη ταινία που είχα πάρει ποτέ. Είχα τέσσερις σκηνές με τη Μέριλ Στριπ», είπε ο Πέρι.

Άρχισε να πίνει από τα 14 του

Ο Μάθιου Πέρι ξεκίνησε να πίνει από τα 14 του χρόνια. Η αρχή έγινε με μπίρα και φτηνό κρασί και από το πάρτι των 21ων γενεθλίων του είχε ήδη αρχίσει να δείχνει σημάδια ότι είχε ξεφύγει από τον έλεγχο. Μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το παιδικό του όνειρο που ήταν να γίνει ηθοποιός. Εμφανίστηκε σε διάφορα τηλεοπτικά σόου πριν περάσει με επιτυχία από οντισιόν για το Friends.

Ο ρόλος του στα Φιλαράκια

Οι δύο εμπειρίες που είχε φτάνοντας μια ανάσα από τον τον θάνατο απείχαν πολύ από το ρόλο του ως ο εξυπνάκιας και αθεράπευτα ρομαντικός Τσάντλερ Μπινγκ στα Φιλαράκια.

Ο ρόλος αυτός του απέφερε τελικά περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια ανά επεισόδιο, καθιστώντας τον έναν από τους καλύτερα αμειβόμενους ηθοποιούς στον κόσμο.

To σύντομο ειδύλλιο με την Τζούλια Ρόμπερτς και ο λόγος που τη χώρισε

Το 1996 άρχισε να βγαίνει με την Τζούλια Ρόμπερτς μετά τη σύντομη εμφάνισή της στην κωμική σειρά – που μέχρι τότε σημείωνε          παγκόσμια επιτυχία σε τηλεθέαση- ως Σούζι Μος, η κοπέλα του Τσάντλερ.

Το ειδύλλιό τους εκτός οθόνης ήταν σύντομο και διήρκεσε μόνο δύο μήνες πριν ο Πέρι βάλει τέλος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com