Μεντβέντεφ: Η Μόσχα πρέπει να επιδιώξει την «εξαφάνιση» της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος στη διάρκεια της προεδρίας του -από το 2008 ως το 2012- θεωρήθηκε φιλοδυτικός εκσυγχρονιστής, άλλαξε πλήρως στάση και από την έναρξη του πολέμου είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της εισβολής στην Ουκρανία.

by Times Newsroom

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατήγγειλε σήμερα τη δέσμευση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ να δεχτεί, συν τω χρόνω, την Ουκρανία στους κόλπους του και είπε ότι η Ρωσία θα πρέπει να εργαστεί για την «εξαφάνιση» τόσο της Ουκρανίας όσο και της στρατιωτικής συμμαχίας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μεντβέντεφ επικαλέστηκε στα αγγλικά τη διακήρυξη του ΝΑΤΟ από την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε (την Ουκρανία) σε αυτή την μη αναστρέψιμη πορεία προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση, περιλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ».

Ο Μεντβέντεφ συνέχισε στα ρωσικά: «Το συμπέρασαμα είναι προφανές. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η μη αναστρέψιμη πορεία’ της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ να ολοκληρωθεί είτε με την εξαφάνισή της είτε με την εξαφάνιση του ΝΑΤΟ. Ή ακόμη καλύτερα -με την εξαφάνιση και των δύο».

Συγκεκριμένα, έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι ο εξοπλισμός του Κιέβου μπορεί να οδηγήσει σε μια “πυρηνική αποκάλυψη”».

Τυχόν απόφαση για χρήση ρωσικών πυρηνικών όπλων θα ανήκε στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Αλλά διπλωμάτες λένε ότι οι απόψεις του Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, συνιστούν μια ένδειξη της πολεμοχαρούς στάσης του Κρεμλίνου, που θεωρεί τον πόλεμο ως υπαρξιακή μάχη με τη Δύση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com