Μεντβέντεφ προς τη Δύση: Η Μόσχα έχει αρκετά όπλα για να πολεμήσει στην Ουκρανία

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απάντησε σήμερα στις δυτικές αναφορές ότι μειώνονται τα αποθέματα της Ρωσίας σε πυραύλους και οβίδες πυροβολικού, λέγοντας πως τα αποθέματα όπλων της Μόσχας είναι αρκετά προκειμένου να συνεχίσει να πολεμά στην Ουκρανία.

by Times Newsroom

“Οι αντίπαλοί μας παρακολουθούν, κάνουν κατά καιρούς δηλώσεις ότι δεν έχουμε τούτο ή εκείνο… θέλω να τους απογοητεύσω. Έχουμε αρκετά από όλα”, είπε ο Μεντβέντεφ στη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο Καλάσνικοφ στο Ιζέβσκ, περίπου 1.000 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ φαίνεται να επιθεωρεί τουφέκια Καλάσνικοφ, οβίδες πυροβολικου, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Ουκρανοί και Δυτικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν πει πως η Ρωσία αντιμετωπίζει ελλείψεις όπλων μετά την εκτόξευση χιλιάδων οβίδων πυροβολικού και πυραύλων στην Ουκρανία αφότου εισέβαλε στη χώρα αυτή πριν από ακριβώς 11 μήνες.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε σε αξιωματούχους κατά τη διάρκειά της επίσκεψης πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση για αυτό που η Μόσχα αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία.

Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν χρησιμοποιήσει drones σε πολλές επιθέσεις αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος καθώς είναι σχετικά φθηνά, ακριβή και θεωρούνται ασφαλέστερα από τα επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το Ιράν έχει εφοδιάσει τη Ρωσία με τα λεγόμενα “drones καμικάζι” καθώς και με πυραύλους εδάφους-αέρος για τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα η Δύση να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Ο Μεντβέντεφ, που θεωρείτο κάποτε από τη Δύση ως η καλύτερη ελπίδα της για μια επαναπροσέγγιση με τη Μόσχα όταν ήταν πρόεδρος από το 2008 έως το 2012, έχει γίνει μια από τις πιο επιθετικές, φιλοπόλεμες φωνές της Ρωσίας.

Αφού αποχώρησε από την προεδρία το 2012 για να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή του Βλαντίμιρ Πούτιν στο υψηλότερο αξίωμα, ο Μεντβέντεφ υπηρέτησε για σχεδόν οκτώ χρόνια ως πρωθυπουργός της Ρωσίας προτού τεθεί στο περιθώριο στις αρχές του 2020.

Είναι τώρα αντιπρόεδρος του ισχυρού Συμβουλίου Ασφαλείας και τον περασμένο Δεκέμβριο τέθηκε επικεφαλής μιας νέας στρατιωτικοβιομηχανικής επιτροπής για την επίβλεψη της παραγωγής όπλων για υποστήριξη του πολέμου.

Την περασμένη εβδομάδα είπε πως μια ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή