Μετά τον Καναδά, οι αντιεμβολιαστές οργανώνουν «κομβόι ελευθερίας» προς τις Βρυξέλλες

Εδώ και αρκετές μέρες, ομάδες οργανώνονται στην Ευρώπη για να αναπαράγουν μια αντίστοιχη κατάσταση με τον Καναδά.

by Times Newsroom

Επί μια εβδομάδα, συνοδείες φορτηγών που ενώνονταν με διαφορετικά οχήματα διέσχιζαν τον Καναδά για να αμφισβητήσουν τα μέτρα υγείας για τον κορωνοϊό. Εδώ και αρκετές μέρες, ομάδες οργανώνονται στην Ευρώπη για να αναπαράγουν μια αντίστοιχη κατάσταση με τον Καναδά.

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, χιλιάδες άνθρωποι και εκατοντάδες φορτηγά συμμετείχαν στο «κομβόι της ελευθερίας» για να αμφισβητήσουν τα μέτρα υγείας της κυβέρνησης. Μια ομάδα που ειδοποίησε τις υπηρεσίες ασφαλείας του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, ο οποίος φυγαδεύθηκε επειγόντως με την οικογένειά του σε άγνωστη τοποθεσία.

Ο Ζαν Φρεντερίκ Πουασόν, πρόεδρος του κόμματος Via και υποστηρικτής του ακροδεξιού Ερίκ Ζεμούρ, υποστηρίζει αυτό το κίνημα. «Καναδοί οδηγοί φορτηγών: πηγαίνετε να βρείτε τον Τριντό, κρύβεται! «Αφήστε τους να έρθουν να με πάρουν!» λέει όπως ο Γάλλος φίλος του. Εμπρός λοιπόν!», προσθέτει ο αρχηγός των αντιεμβολιαστών antivax, Φλοριάν Φιλιππό, πρώην δεξί χέρι της… Μαρίν Λε Πεν.

Από το Σαββατοκύριακο, το hashtag #Convoidelaliberté χρησιμοποιείται ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα και έχουν ξεκινήσει αρκετά κινήματα. Στο Facebook, η ομάδα «η συνοδεία της ελευθερίας» συγκέντρωσε, το μεσημέρι της Τρίτης, περισσότερα από 100.000 άτομα από τη δημιουργία της στις 26 Ιανουαρίου. Δημιουργήθηκε κανάλι Telegram και δόθηκαν οδηγίες: «Η Συνοδεία της Ελευθερίας άνοιξε τον δρόμο… και με ενθουσιασμό είχε προταθεί η ημερομηνία της 7ης Φεβρουαρίου για σύγκληση στις Βρυξέλλες, που προκάλεσε γενική σύγχυση. Ωστόσο, μετά από συνεννόηση με κάθε ευρωπαϊκή χώρα, αναβλήθηκε για τις 14 Φεβρουαρίου, προκειμένου, όπως γνωρίζετε, να επιτρέψουμε στις πιο μακρινές χώρες να ενωθούν μαζί μας», αναφέρουν.

Έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα με ημερομηνίες αναχώρησης που κυμαίνονται από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου για άφιξη στο Παρίσι στις 11 ή 12 και στη συνέχεια μια αναχώρηση για τις Βρυξέλλες για μια διασταύρωση όλων των ευρωπαϊκών κινήσεων στις 14 Φεβρουαρίου.

Ένας άνδρας ονόματι Ρεμί Μοντ, εκπρόσωπος του «Convoi France», λέγεται ότι βρίσκεται σε επαφή με άλλα ευρωπαϊκά κινήματα και δίνει τις οδηγίες του από ένα κανάλι Telegram. Το τελευταίο διευκρινίζει ότι όλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη συνοδεία και όχι μόνο οδηγοί φορτηγών.

με πληροφορίες από Le Figaro

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή