Μια 70χρονη από την Ουγκάντα γέννησε δίδυμα – Για «εκπληκτικό κατόρθωμα» κάνει λόγο ο γιατρός της

Ο σύντροφός της δεν πηγε να τη δει στο μαιευτήριο

by Times Newsroom

Μια γυναίκα από την Ουγκάντα, ηλικίας 70 ετών, γέννησε δίδυμα με εξωσωματική γονιμοποίηση, με τον γιατρό της να χαρακτηρίζει τη γέννα ως «εκπληκτικό κατόρθωμα». «Είναι εκπληκτικό να γεννήσει δίδυμα» μια μητέρα ηλικίας 70 ετών, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Έντουαρντ Ταμάλε Σάλι, που παρακολουθούσε τη γυναίκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στον τοκετό που έγινε με καισαρική την Τετάρτη.

Η μητέρα, Σαφίνα Ναμουκουάγια, ζει στη Μασάκα, μια αγροτική περιοχή σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας. Είπε ότι η γέννηση των μωρών της, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ήταν «ένα θαύμα». Μητέρα και βρέφη είναι σε καλή κατάσταση αλλά παραμένουν για παρακολούθηση σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα της Καμπάλα, εξήγησε ο γιατρός της, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Με τον πρώτο σύζυγό της, που πέθανε το 1992, η Σαφίνα δεν έκανε παιδιά. Ο σημερινός σύντροφός της, τον οποίο γνώρισε το 1996, δεν πήγε να τη δει στο μαιευτήριο, προς μεγάλη της απογοήτευση. «Ίσως δεν είναι ικανοποιημένος που γέννησα δίδυμα, γιατί φοβάται τις ευθύνες», είπε.

Πριν από τρία χρόνια, μια άλλη 70χρονη ήταν η γηραιότερη μητέρα στην αφρικανική ήπειρο, όταν έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, μια κόρη. Προηγουμένως, την είχαν χαρακτηρίσει «καταραμένη», επειδή δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει παιδιά νωρίτερα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή