Νέα αιματοχυσία στη Μπουρκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί από πυρά «δήθεν» στρατιωτικών

Σχεδόν 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε κοινότητα στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο από πυρά ανδρών «που φόραγαν στολές των ενόπλων δυνάμεων», γνωστοποίησε την Κυριακή το βράδυ ο εισαγγελέας της Ουαϊγκουγιά, ανακοινώνοντας πως διενεργείται έρευνα.

by Times Newsroom

Ο εισαγγελέας, ο Λαμίν Καμπορέ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, πως ενημερώθηκε από τη χωροφυλακή της Ουαϊγκουγιά ότι «στο χωριό Καρμά», στην επαρχία Γιατεγκά, κοντά στα σύνορα με το Μαλί, «περίπου 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν από άνδρες που φόραγαν στολές των ενόπλων δυνάμεών μας».

«Τραυματίες απομακρύνθηκαν και τους προσφέρονται φροντίδες από τις δομές υγείας μας», συνέχισε και πρόσθεσε πως «οι δράστες» της σφαγής «πήραν διάφορα αγαθά».

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε πως μπροστά στα γεγονότα αυτά, η «βαρύτητα» των οποίων είναι αναμφίβολη, «έδωσε οδηγίες για να εξιχνιαστεί η υπόθεση και να συλληφθούν αυτοί που ενέχονται».

Απηύθυνε παράλληλα «έκκληση σε όλους όσοι διαθέτουν πληροφορίες» για τα γεγονότα να πάνε να «κάνουν καταγγελίες».

Σύμφωνα με κατοίκους που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, σχεδόν «100 άνθρωποι με μοτοσικλέτες και ανοικτά ημιφορτηγά» έκαναν έφοδο την περασμένη Πέμπτη στο χωριό Καρμά. Δεκάδες άνδρες και νέοι «εκτελέστηκαν» από τους άνδρες που «φόραγαν στολές του στρατού». Κάποιοι από τους επιζήσαντες μίλησαν για «ως και 80 νεκρούς».

Η σφαγή διαπράχθηκε μια εβδομάδα μετά τους θανάτους έξι στρατιωτών και 34 βοηθητικών των ενόπλων δυνάμεων σε επίθεση φερόμενων ως τζιχαντιστών κοντά στο χωριό Αορεμά, περίπου 15 χιλιόμετρα από την Ουαϊγκουγιά.

Η Μπουρκίνα Φάσο, ειδικά το βόρειο της, βυθίζεται συχνά από το 2015 στο πένθος εξαιτίας των επιθέσεων οργανώσεων που ορκίζονται πίστη είτε στο Ισλαμικό Κράτος, είτε στην Αλ Κάιντα. Έχουν σκοτωθεί πάνω από 10.000 άνθρωποι, πολίτες και στρατιωτικοί, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ έχουν εκτοπιστεί άλλοι δυόμισι εκατομμύρια πολίτες

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com