Νέα Σελήνη Ιανουαρίου-« Γιατί μένεις στην φυλακή ενώ η πόρτα της είναι ορθάνοιχτη;»

Η πλανητική συγκυρία της Νέας Σελήνης του Υδροχόου μας προκαλεί να κάνουμε βήματα μπροστά αφήνοντας πίσω ότι μας δέσμευε. Υπόσχεται την επιτυχία εάν αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα και χωρίς βιασύνες ότι τώρα θέλουμε να ξεκινήσουμε τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

by Times Newsroom

 

 

Το 2023 και οι καινούριες μέρες αυτής της χρονιάς επωμίστηκαν ένα βαρύ φορτίο. Πάνω στις συνηθισμένες ευχές αυτής της πρωτοχρονιάς συσσωρεύτηκαν οι ελπίδες και οι προσδοκίες όλων για μια νέα αρχή στην ιστορία της ανθρωπότητας …μακριά από τον κίνδυνο των ασθενειών, τον φόβο των πολεμικών εχθροπραξιών, τις απειλές της επισιτιστικής και της ενεργειακής κρίσης.

Και αν όλες αυτές οι αρνητικές εξελίξεις της τελευταίας τριετίας μπόρεσαν, με μιας, να ανατρέψουν ότι έως λίγο πριν θεωρούσαμε δεδομένο, οι θετικές ανατροπές, όπως και καθετί θετικό, πάντα χρειάζονται δυσανάλογο χρόνο για να στερεωθούν…

Όμως η καλή διάθεση και η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί όπως και η πρώτη Νέα Σελήνη του χρόνου στις 21 Ιανουαρίου στην 1η μοίρα και 32 λεπτά του ανατρεπτικού και πάντα προοδευτικού Υδροχόου.

Στον χρόνο αυτής της συνάντησης του Ήλιου και της Σελήνης, στις 10 και 54 το βράδυ, ο ουρανός μοιάζει πιο σκοτεινός από κάθε άλλη φορά. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην απουσία του φεγγαριού μα κυρίως στην πρόσφατη σύνδεση και των δύο ουρανίων σωμάτων με το σκοτάδι του Πλούτωνα.

Αφήνοντας πίσω στο παρελθόν τον πλανήτη της διάλυσης μα και της επανασύστασης, ένας κύκλος μοιάζει να κλείνει και ένας καινούριος ανοίγει με μεγάλες προσδοκίες.

Η αστρική θέση του Κρόνου πάνω στη Νέα Σελήνη σίγουρα δεν υπόσχεται ευκολίες σε ότι τώρα ξεκινάμε. Λίγες μέρες όμως μετά ο Ήλιος και η Σελήνη στην πορεία τους συναντούν τον πλανήτη Δία.

Επομένως οι προσδοκίες και οι στόχοι σε τομείς που μας αφορούν ως κοινωνία μα και αυτοί που αφορούν τον καθένα μας ξεχωριστά θα έχουν τελικά σίγουρα μια αίσια έκβαση εάν πιστέψουμε πως μπορούμε να πετύχουμε ότι με πάθος κυνηγάμε.

Η συντονισμένη σκέψη και δράση είναι βοηθητική στην προκειμένη καθώς ο Άρης και ο Ερμής βρίσκονται πια σε ορθή πορεία. Είναι ξεκάθαρα η στιγμή για εκφραστούν απόψεις και να δρομολογηθούν ενέργειες που βρισκόταν σε αναστολή.

Τίποτα όμως δεν χαρίζεται χωρίς αγώνα. Η Αστρική θέση του Κρόνου πάνω στην Νέα Σελήνη απειλεί με εμπόδια και στερήσεις, ενώ η επίσης Αστρική θέση του Άρη πάνω στον Ουρανό κάνει τη δυσαρμονία του με την Αφροδίτη και τον Κρόνο ακόμη πιο εκρηκτική.

Και αν η Αφροδίτη εκφράζει γενικότερα τις αξίες μας, τα οικονομικά, τους συνεταιρισμούς ή ότι μας δίνει ασφάλεια και απόλαυση σε αυτή τη ζωή, στη συνάντησή της με τον αυστηρό Κρόνο και στην ιδιαίτερη δυσαρμονία της με τον Ουρανό… οδηγείται βίαια σε μια ενηλικίωση.

Η Αφροδίτη ουσιαστικά εκφράζει όλους εμάς που μπροστά στις ξαφνικές αποκαλύψεις του Ουρανού πολύ πιθανόν να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν κάνουμε σωστή διαχείριση των χρημάτων μας, ότι υπερεκτιμούμε συντρόφους και συνεταίρους ή ότι πρέπει μετά από μια περίοδο κραιπάλης να ασχοληθούμε σοβαρά με τη διατροφή μας.

Ακόμη με την αρμονική όψη του Ερμή και του Ουρανού μπορεί να αντιληφθούμε πως αν οι στόχοι και τα οράματά μας ξεχάστηκαν κάπου ανάμεσα στις μέρες της καραντίνας και των δελτίων ειδήσεων… ήρθε η ώρα να βρεθούνε.

Δεν είναι τυχαίο που με αυτή τη Νέας Σελήνης ενεργοποιείται η Έκλειψη του φθινοπώρου στη 2η μοίρα του Σκορπιού. Ούτε είναι τυχαίο που η ανάγκη της αλλαγής τώρα επαναλαμβάνεται. Γιατί αν κάτω από το βλέμμα του Σκορπιού είδαμε ξεκάθαρα την αλήθεια και τι είναι αυτό που χρειάζεται κόψουμε ή να μετασχηματίσουμε τώρα στην επήρεια του Υδροχόου ήρθε η στιγμή να γίνουν τα βήματα που ακολουθούν έναν στόχο, ένα όραμα.

Δεν είναι τυχαίο που ο Ουρανός, ο πλανήτης της απελευθέρωσης, της επανάστασης ετοιμάζεται να επιστρέψει σε ορθή πορεία μια μέρα μετά τον σχηματισμό της Νέας Σελήνης. Το σύμπαν, έτσι, χωρίς πια καμία αναστολή μοιάζει να χειροκροτεί τα νέα ξεκινήματα… σε όσους τα τολμούν.

Η πλανητική συγκυρία της Νέας Σελήνης του Υδροχόου μας προκαλεί να κάνουμε βήματα μπροστά αφήνοντας πίσω ότι μας δέσμευε. Υπόσχεται την επιτυχία εάν αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα και χωρίς βιασύνες ότι τώρα θέλουμε να ξεκινήσουμε τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Η επιρροή της είναι διάχυτη σε όλους ιδιαίτερα όμως σε Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς του πρώτου δεκαημέρου καθώς και όσους έχουν τους προσωπικούς τους πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από τη 2η μοίρα της Νέας Σελήνης.

_________________________________________

Ασπασία Μόρφου 

Η Ασπασία Μόρφου κατάγεται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Έχει σπουδάσει νοσηλευτική. Σε νεαρή ηλικία, εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Αργότερα σπούδασε την Αστρολογία και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι μέλος της Αστρολογικής Σχολής ως ερευνήτρια Αστρολόγος. Αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες και Αστρολογικές σελίδες. Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com