Νεύτων: Η ανατριχιαστική προφητεία για το τέλος του κόσμου – Πότε θα συμβεί

Ο πρωτοπόρος επιστήμονας που έγραψε τον κανόνα της βαρύτητας, κατασκεύασε το πρώτο τηλεσκόπιο και υπολόγισε ακόμη και το ακριβές σχήμα της Γης φαίνεται ότι έκανε ακόμα μια… αποκάλυψη.

by Times Newsroom

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πολλοί άνθρωποι έχουν προβλέψει το τέλος του κόσμου, από τον Άγιο Ιωάννη τον Θεoλόγο τον πρώτο αιώνα μ.Χ. μέχρι τυχαίους «ταξιδιώτες του χρόνου» στο TikTok.

Ωστόσο, ενώ μπορεί να μην… παίρνουμε στα σοβαρά τις περισσότερες από αυτές τις προφητείες, όταν ο πατέρας της σύγχρονης επιστήμης προβλέπει το τέλος όλων των πραγμάτων, μάλλον αξίζει να δώσουμε προσοχή.

Ο λόγος για τον σερ Ισαάκ Νεύτων, ο οποίος έκανε πολλές πρωτοποριακές ανακαλύψεις στη φυσική και τα μαθηματικά, κι ο οποίος πίστευε ότι ο κόσμος όπως τον ξέρουμε θα τελειώσει το 2060.

Αυτό μπορεί να φαινόταν πολύ μακρινό όταν κατέγραψε τους λεπτομερείς υπολογισμούς του το 1704. Αλλά σήμερα απέχει μόλις 37 χρόνια.

Μάλιστα, πολλοί από εμάς θα είμαστε ακόμα ζωντανοί όταν έρθει αυτή η ημερομηνία και έτσι θα μπορούμε να… διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι εφόσον ευσταθεί.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ένας στους επτά ανθρώπους πιστεύει ότι ο κόσμος θα έρθει στο τέλος του κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ο Νεύτωνας χρησιμοποίησε πηγές από τη Βίβλο και άλλων θρησκευτικών συγγραμμάτων για να υπολογίσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία ο κόσμος που γνωρίζουμε θα έρθει στο τέλος του και θα αντικατασταθεί από μια κυριολεκτική «Βασιλεία των Ουρανών» στη Γη.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή