Χρήστος Τζανερρίκος: Εγινε δεκτή η παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου

Αποδεκτή έγινε με προεδρικό διάταγμα η παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου.

by Times Newsroom

Το Προεδρικό Διάταγμα αποδοχής της παραίτησης του κ. Τζανερίκου αναφέρει: «Με προεδρικό διάταγμα της 20ης Απριλίου 2023, που εκδόθηκε στην Αθήνα με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 70 και 71 παρ. 4 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ν. 4938/2022, Α’ 109), γίνεται δεκτή η από 10.04.2023 αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερρίκου του Κοσμά. Ο ανωτέρω διατηρεί τιμητικά τον τίτλο της θέσης που κατέχει. (Αρ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 3417514911/20.04.2023).».

Θυμίζουμε ότι ο  κ. Τζανερρίκος παραιτήθηκε μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης της Κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία με την οποία ο έλεγχος νομιμότητας των κομμάτων θα γινόταν από την πλήρη σύνθεση του Α1 Τμήματος, δηλαδή των 11 μελών της και όχι από την πενταμελή σύνθεση, όπως ίσχυε μέχρι τότε. Αφορμή για την επίμαχη τροπολογία αποτέλεσε η πρόθεση συμμετοχής του κόμματος «Έλληνες» του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com