Νιγηρία: Έφοδος της αστυνομίας σε γκέι γάμο – Συνέλαβε 67 ανθρώπους

Στην Νιγηρία, όπως και στις περισσότερες περιοχές της Αφρικής, η ομοφυλοφιλία θεωρείται γενικώς μη αποδεκτή και ένας νόμος του 2014 κατά της ομοφυλοφιλίας τέθηκε σε ισχύ παρά την διεθνή κατακραυγή.

by Times Newsroom

Η νιγηριανή αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στην διάρκεια ενός ομόφυλου γάμου, που είναι παράνομος στην χώρα, στην πόλη Γουάρι στην πολιτεία Ντέλτα νοτίως της χώρας, και συνέλαβε 67 ανθρώπους, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές που πληροφορήθηκαν για το συμβάν από κάποιο πρόσωπο που γνώριζε γι΄αυτό.

Η πληροφορία για την τελετή προέκυψε κατά την διάρκεια ανάκρισης από την αστυνομία, στις 27 Αυγούστου, ενός άνδρα παρενδυσία, ο οποίος ήταν ντυμένος με γυναικεία ρούχα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντέλτα, Εντάφε Μπράιτ.

Η ανακοίνωση ωστόσο δεν λέει πότε πραγματοποιήθηκε η έφοδος.

Στην Νιγηρία, όπως και στις περισσότερες περιοχές της Αφρικής, η ομοφυλοφιλία θεωρείται γενικώς μη αποδεκτή και ένας νόμος του 2014 κατά της ομοφυλοφιλίας τέθηκε σε ισχύ παρά την διεθνή κατακραυγή.

Η παρενδυσία δεν είναι παράνομη, αλλά τείνει να μην είναι κοινωνικά αποδεκτή.

“Οι αστυνομικοί κατεδίωξαν και συνέλαβαν συνολικά 67 υπόπτους τόσο άνδρες όσο και γυναίκες που φέρεται ότι πραγματοποιούσαν και συμμετείχαν σε μια γαμήλια τελετή ατόμων του ίδιου φύλου”, είπε ο Μπράιτ και πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες να συλληφθούν και άλλοι που διέφυγαν.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι ένας προσκεκλημένος σε κατάσταση μέθης, ο οποίος συνελήφθη στην διάρκεια της εφόδου, φέρεται ότι βιάστηκε από έναν ύποπτο που στη συνέχεια διέφυγε, σημείωσε ο Μπράιτ.

Ο νόμος κατά των ομοφυλοφίλων στην πολυπληθέστερη αυτή χώρα της Αφρικής προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 14 ετών για τους καταδικασθέντες και απαγορεύει τον γάμο ομοφύλων, τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και την συμμετοχή σε οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή