Νόβακ Τζόκοβιτς: Το δικαστήριο απέρριψε την ένστασή του – Προς απέλαση ο Σέρβος τενίστας

Μικρή διορία στους συνηγόρους του να επανέλθουν

by Times Newsroom

Το δικαστήριο της Μελβούρνης πριν από λίγα λεπτά απέρριψε την ένσταση του Νόβακ Τζόκοβιτς ώστε να μην ισχύσει η απέλασή του από την Αυστραλία μετά το σάλο με τη νόσησή του και την εγκυρότητα των πιστοποιητικών του.

Όπως μετέδωσαν αυστραλιανά ΜΜΕ το δικαστήριο έδωσε διορία μισής ώρας στους συνηγόρους του Σέρβου ώστε να επανέλθουν, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω εξέτασης της υπόθεσης.

Αυτό σημαίνει ότι η βίζα του Τζόκοβιτς δεν ισχύει και ο τενίστας θα απελαθεί. Εδώ να τονίσουμε ότι οι πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν και τα εγχώρια, που έλεγαν ότι η απόφαση του δικαστηρίου ενδεχομένως να αργούσε και να έβγαινε από Δευτέρα, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη (οι λόγοι θα γίνουν γνωστοί σε άλλη ημερομηνία), όπως ακούστηκε από τα χείλη του δικαστή, με τον «Τζόκερ» να πρέπει να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα με τα οποία επιβαρύνθηκε η Κυβέρνηση της χώρας.

Το χρονικό της δεύτερης δίκης με την ένσταση του Τζόκοβιτς

Για περίπου 5,5 ώρες οι δικηγόροι των δύο πλευρών αγόρευαν σχετικά με την θέση τους και τους λόγους που (η πλευρά Τζόκοβιτς) προχώρησε σε έφεση, με το δικαστήριο να διακόπτει και να αποφασίζει να συνεχίσει με ορισμένα σημεία της υπόθεσης από το απόγευμα (τοπική ώρα). Μάλιστα, ένας εκ των τριών δικαστών ανέφερε πως αν δουν ότι η διαδικασία τραβήξει αρκετά, τότε θα πάρουν την τελική τους απόφαση το πρωί της Δευτέρας! Το καλύτερο σενάριο είναι να βγει το το βράδυ (Μελβούρνης) η απόφαση και να δοθεί την Δευτέρα το σκεπτικό της.

«Δεν θα είμαστε σε θέση να αιτιολογήσουμε πλήρως μία απόφαση σήμερα. Θα ασχοληθούμε με τα επιχειρήματά σας σήμερα και ελπίζω νωρίς το βράδυ να φτάσουμε σε μία άποψη επί του θέματος και να σας την γνωστοποιήσουμε σήμερα ή αύριο το πρωί» ανέφερε ο δικαστής Τζέιμς Ασλοπ στις δύο πλευρές.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, με τους δικαστές πάντως να τονίζουν πως αν το απόγευμα επισπεύσουν την διαδικασία, τότε ίσως προλάβουν να βγάλουν εντός της ημέρας την απόφαση και να δοθεί το σκεπτικό την Δευτέρα το πρωί.

Η πλευρά Τζόκοβιτς έκανε έφεση με το σκεπτικό ότι οι ισχυρισμοί του υπουργού Μετανάστευσης ότι η παρουσία του αποτελεί «κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των Αυστραλών» δεν ευσταθεί, αλλά και γιατί ακτικρούουν την θέση της κυβέρνησης ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να μείνει στη χώρα με ιατρική εξαίρεση.

Η πλευρά της κυβέρνησης στάθηκε στις απόψεις του Τζόκοβιτς για το εμβόλιο, αλλά κυρίως για τις επιπτώσεις που θεωρούν πως θα έχει η παραμονή του στη χώρα λόγω της δημοφιλίας του, κυρίως στους αντιεμβολιαστές που θα ακολουθήσουν «το δικό του παράδειγμα», εννοώντας πως ο Σέρβος αποδεδειγμένα δεν τήρησε καν τα πρωτόκολλα όταν νόσησε από κορονοϊό. Ήταν το βασικότερο ζήτημα για το οποίο τοποθετήθηκαν οι δύο πλευρές στην διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή