Ο ακροδεξιός Βίλντερς δεν θα είναι πρωθυπουργός της Ολλανδίας, παρά τη νίκη στις εκλογές

Δεν έλαβε τη στήριξη που χρειαζόταν Ο ακροδεξιός Βίλντερς δεν θα είναι πρωθυπουργός της Ολλανδίας, παρά τη νίκη στις εκλογές

by Times Newsroom

Ο ακροδεξιός πολιτικός Χερτ Βίλντερς μπορεί να κέρδισε τις εκλογές στην Ολλανδία, ωστόσο ανακοίνωσε πως θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.

«Μπορώ να γίνω πρωθυπουργός μόνο αν με υποστηρίξουν ΟΛΑ τα κόμματα του συνασπισμού. Αυτό δεν συνέβη», δήλωσε ο Βίλντερς στο X, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Το εθνικιστικό κόμμα PVV του Βίλντερς κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις εκλογές του 2023. Ο ίδιος δήλωσε πρόθυμος να μην διεκδικήσει τη θέση του πρωθυπουργού καθώς επιδιώκει να σχηματίσει μια βιώσιμη νέα κυβέρνηση, μετέδωσε το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Το NOS επικαλέστηκε πολιτικές πηγές στη Χάγη ότι το PVV του Βίλντερς και τρία άλλα συντηρητικά κόμματα που προσπαθούσαν να σχηματίσουν μια νέα δεξιά κυβέρνηση σταθμίζουν ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο οι ηγέτες των κομμάτων θα παραμείνουν στο κοινοβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com