Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδικάζει τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στο Ισραήλ

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ίδια άποψη μετά την επίθεση σε προάστιο του Τελ Αβίβ

by Times Newsroom

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, καταδίκασε χθες Τρίτη (29/3) τις «πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες» στο Ισραήλ, οι οποίες στοίχισαν συνολικά τη ζωή σε 11 ανθρώπους, καλώντας να σταματήσει αμέσως η έξαρση της βίας.

«Τέτοιες πράξεις βίας δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και πρέπει να καταδικαστούν από όλους», ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΗΕ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα στη Νέα Υόρκη ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε προάστιο του Τελ Αβίβ από τα πυρά ενόπλου, ο οποίος επίσης έπεσε νεκρός. Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο προηγούμενες επιθέσεις που διαπράχθηκαν στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες.

Οι ΗΠΑ επίσης καταδίκασαν «σθεναρά» τις «τρομοκρατικές» επιθέσεις που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι σε προάστιο του Τελ Αβίβ, καθώς το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με νέο κύμα βίας.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την τρομοκρατική επίθεση στο Μπνέι Μπρακ, στο Ισραήλ. Αυτή η βία είναι απαράδεκτη. Οι Ισραηλινοί, όπως όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, έχουν δικαίωμα να ζουν ειρηνικά και χωρίς φόβο», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com