Ο Dr. Bessel Van der Kolk, ο «σύγχρονος Σίγκμουντ Φρόιντ» του τραύματος, έρχεται στην Αθήνα.

Διαγενεακό και Σύνθετο Ψυχικό Τραύμα: Μια βαθιά κατανόηση των συνεπειών του ψυχικού τραύματος και μια ελπιδοφόρα πρόσκληση για την επούλωση του ψυχικού πόνου

by Times Newsroom

Ο σπουδαιότερος εκπρόσωπος παγκοσμίως της κατανόησης και αντιμετώπισης του ψυχικού τραύματος, ψυχίατρος, διάσημος συγγραφέας και νευροερευνητής Dr. Bessel Van der Kolk έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2023, για μια μοναδική διήμερη «ενδοσκόπηση» στο διαγενεακό και σύνθετο ψυχικό τραύμα.

Ο κορυφαίος επιστήμονας, ιδρυτής του Κέντρου Ψυχικού Τραύματος της Μασαχουσέτης, καθηγητής ψυχιατρικής του Χάρβαρντ και συγγραφέας του παγκόσμιου best seller «Το σώμα δεν ξεχνά» (The body keeps the score) θεωρείται ο «σύγχρονος Σίγκμουντ Φρόιντ» της μετατραυματικής αποκατάστασης, καθώς είναι υπεύθυνος για μια κυριολεκτικά σύγχρονη επανάσταση στον τομέα της ψυχικής υγείας. Ο Dr. Bessel Van der Kolk, μέσω της πολύχρονης νευροεπιστημονικής του έρευνας, έχει ανοίξει το δρόμο για νέες προσεγγίσεις στο Διαγενεακό και στο Σύνθετο ψυχικό τραύμα και πλέον η δυνατότητα για επούλωση γίνεται εφικτή και προσβάσιμη για τα άτομα και τους πολιτισμούς στο σύνολό τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Pierce (Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας) στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2023, με κεντρικό ομιλητή τον Dr. Bessel Van der Kolk, ενώ θα πλαισιωθεί από διεθνούς φήμης επιστήμονες και ειδικούς πάνω στην διαταραχή του σύνθετου μετατραυματικού στρες (complex posttraumatic stress disorder C-PTSD).

Για εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε εδώ https://traumatotherapy.com/

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες Δελτίο Τύπου σε αρχείο Word  καθώς και δημιουργικά εδώ 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com