Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων επικρίνει έντονα την ανάπτυξη Γερμανών στρατιωτών στην Κυπριακή Δημοκρατία

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στους Τουρκοκύπριους και ιδιαίτερα στον επικεφαλής τους, Ερσίν Τατάρ, η άφιξη γερμανικών ειδικών στρατιωτικών μονάδων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

by Times Newsroom

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στους Τουρκοκύπριους και ιδιαίτερα στον επικεφαλής τους, Ερσίν Τατάρ, η άφιξη γερμανικών ειδικών στρατιωτικών μονάδων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Τατάρ, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, δήλωσε ότι:

 «Είναι ενάντια στις διεθνείς συμφωνίες για ξένες στρατιωτικές δυνάμεις να έρχονται στο νησί χωρίς την άδεια και την έγκρισή της Τουρκίας, η οποία είναι η εγγυήτρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, και του εταίρου της (των τουρκοκυπρίων)», είπε.

Οι ειδικές δυνάμεις της Γερμανίας στην Κύπρο

Όπως σημειώνεται, μετά την άφιξη των αμερικανικών δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο, εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ τώρα μια άλλη δύναμη, η Γερμανία, έστειλε στρατό και μάλιστα ειδικών δυνάμεων, στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Δεν έχει το δικαίωμα χωρίς την άδεια της Τουρκίας και τη δική μας»

Ο πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων, Τατάρ, υπενθύμισε ότι υπήρξε στρατιωτική δραστηριότητα στο νότιο μέρος της Κύπρου, λόγω της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης και ότι στρατιώτες από τις γερμανικές μονάδες ειδικών δυνάμεων ήρθαν στις περιοχές υπό τον έλεγχο της ελληνοκυπριακής διοίκησης και ότι όχι μόνο οι στρατιώτες της Γερμανίας αλλά και στρατιώτες άλλων χωρών εισήλθαν στην Κύπρο χωρίς την άδεια και έγκριση της Τουρκίας και της δικής του, τονίζοντας ότι  δεν έχουν το δικαίωμα να αναπτυχθούν.

«Οι διεθνείς συμφωνίες»

Μάλιστα, ο  Τατάρ επεσήμανε τις εγγυητικές συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου και είπε ότι παρακολουθούν στενά τη στρατιωτική κινητικότητα στην Κυπριακή Δημοκρατία και ότι ο ίδιος βρίσκεται σε διαβούλευση με την Δημοκρατία της Τουρκίας για όλα αυτά τα θέματα.

Υπογράμμισε ότι η Τουρκία πρέπει να ενημερώνεται για κάθε στρατιωτική εξέλιξη στην Κύπρο γενικά, ο Τατάρ είπε:

«Είναι ενάντια στις διεθνείς συμφωνίες να έρχονται στο νησί ξένες στρατιωτικές δυνάμεις χωρίς την άδειά μας και την έγκρισή μας από την Τουρκία, η οποία είναι η εγγυήτρια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό είναι εναντίον της Γερμανίας ή άλλης χώρας».

«Εγγυητές της Κύπρου είναι η Τουρκία, η Αγγλία και η Ελλάδα. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι Βρετανοί να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν τις βάσεις»

Ο Τατάρ επεσήμανε ότι οι βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο βρίσκονται στο νησί στο πλαίσιο των συμφωνιών και είπε, «Οι Βρετανοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν τις βάσεις. Ενώ αυτές οι βάσεις χρησιμοποιούνται για τα εθνικά συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πρέπει να με τρόπο που δεν θα βλάψει τους Τούρκους και τους Έλληνες στην Κύπρο».

Θα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης ομήρων

Από την άλλη, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο για το θέμα, υποστηρίχθηκε ότι οι γερμανικές ειδικές δυνάμεις θα συνεργαστούν με τον ισραηλινό στρατό για τη διάσωση των Γερμανών ομήρων που κρατούσε η Χαμάς.

Anadolu, Yeni Safak, Haberler,

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com