Ο πολιτισμός είναι μια κίνηση. Όχι μια κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι. Όχι ένα λιμάνι.

Ομαδική Εικαστική Έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο | Διάρκεια έκθεσης: έως 25 ΜΑΪΟΥ 2024

by Times Newsroom

Το project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ συνεχίζεται με την έβδομη ομαδική εικαστική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέμα τη φράση «Ο πολιτισμός είναι μια κίνηση. Όχι μια κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι. Όχι ένα λιμάνι.» που είπε ο ιστορικός και φιλόσοφος Arnold Joseph Toynbee (Άρνολντ Τόινμπι)

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου, ο οποίος σημειώνει σχετικά με την έκθεση:

«Η ζωή ενός ανθρώπου πρέπει και οφείλει να εμπεριέχει την κίνηση αποκλείοντας τα αντώνυμά της προκειμένου να πετύχει ιδέες, στοχασμούς και στόχους που μπορούν να τον οδηγήσουν στην «καλύτερη ζωή». Έχοντας τα υλικά από την εμφάνισή του, ιδεατά και πραγματικά, δημιούργησε πολιτισμούς που εμπεριέχουν αέναες κινήσεις. Παράλληλα ενσωματώνοντας την Τέχνη στον πολιτισμό και στη ζωή του δημιούργησε κινήσεις που εξέφραζαν την πρωτοβουλία του να «αλλάξει» μέσα από τη δημιουργία. Κι αυτή η αλλαγή προϋποθέτει όχι μόνο κίνηση και κινήσεις – κινήματα αλλά και ταξίδια. Μαζί λοιπόν μέσα από δημιουργίες και έργα εξαίρετων σύγχρονων εικαστικών καλούμαστε σε ένα ταξίδι ή μάλλον σε ταξίδια του νου και της ψυχής, προκείμενου να συνεχίσουμε να έχουμε λόγους για έμπνευση, σκέψεις, συναισθήματα και δημιουργία νέων στόχων. Άλλωστε αυτό δεν είναι ο άνθρωπος; Άλλωστε αυτό δεν είναι Τέχνη; Αυτό δεν είναι πολιτισμός;»

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Gregoire Philippatos (DIRECTING INTELLIGENCE) – Jocasta M. – John MolindrisMarkella K. – Nana nart (Νανά Στρατιδάκη) – Μίνα Γκελντή – Ειρήνη Καπώλη – Εύα Καρύδη – Μαρία Κρούπη – Ευαγγελία Λιάσκου – Κατερίνα Λουκά – Μαρίτα (Μαίρη Τασσοπούλου) – Γιόλα Πήττα – Τιμολέων Τσίλης – Εξηκίας Τριβουλίδης (Ο γλύπτης του έρωτα) – Κατερίνα Χατζηνικήτα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Concept – Οργάνωση – Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

email: [email protected] // [email protected]

Διάρκεια έκθεσης: έως 25 Μαΐου 2024

Ο πολιτισμός είναι μια κίνηση. Όχι μια κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι. Όχι ένα λιμάνι

Εκδήλωση στο facebook στο παρακάτω link:

https://web.facebook.com/events/1075639466866739/1075639470200072/?active_tab=discussion

ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

  • Πλ. Κολωνακίου 2,
  • 4ος όροφος
  • Κολωνάκι, Αθήνα
  • (Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς)

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας

  • Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης): 5 – 9 μ.μ.
  • Σάββατο: 12 – 4 μ.μ.
  • Τετάρτη, Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com