Ο πρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας μετά από 43 χρόνια στην εξουσία, διεκδικεί νέα θητεία

Ο νυν πρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας Ομπιάνγκ έθεσε ξανά την υποψηφιότητα ξανά μετά από 43 χρόνια στο τιμόνι της χώρας στις χθεσινές εκλογές

by Times Newsroom

Γενικές εκλογές έγιναν χτες 20 Νοεμβρίου στην Ισημερινή Γουινέα και ο νυν πρόεδρος Teodoro Obiang Ngema Mbsago, ο μακροβιότερος αρχηγός κράτους στον κόσμο, αναμένεται να συνεχίσει την 43χρονη διακυβέρνησή του στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Ο Ομπιάνγκ αγωνίζεται για την έκτη θητεία εναντίον δύο υποψηφίων της αντιπολίτευσης.

Εκτός από τον πρόεδρο, η χώρα θα εκλέξει επίσης 100 μέλη της Κάτω Βουλής του Κοινοβουλίου, 55 από το σύνολο των 70 γερουσιαστών και δημάρχων.

Δεν αναμένονται εκπλήξεις στις εκλογές, καθώς ο Ομπιάνγκ εκλεγόταν πάντα με την υποστήριξη άνω του 90 τοις εκατό των ψήφων.

Οι διεθνείς παρατηρητές εξακολουθούν να αμφισβητούν πόσο δίκαιες είναι οι εκλογές, δεδομένων των συχνών καταγγελιών από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων για έλλειψη πολιτικών ελευθεριών.

Παρά τον πλούτο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, στην Ισημερινή Γουινέα υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ της προνομιούχου άρχουσας τάξης και της πλειοψηφίας του πληθυσμού, που ζει κυρίως από τη γεωργία.

Η Ισημερινή Γουινέα είχε μόνο δύο προέδρους από τότε που κέρδισε την ανεξαρτησία της από την Ισπανία το 1968.

Ο σημερινός πρόεδρος ανέτρεψε τον θείο του Francisco Macias Nguema με πραξικόπημα το 1979.

Πηγή: https://denesen.mk/

ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή