«Ο Τζακ και η φασολιά» Σε μια διαδραστική, περιπετειώδη, αγωνιώδη και χιουμοριστική παράσταση!

Ένα ακόμα εικαστικό παραμύθι με την artista Xanthie (Ξανθή Ταβουλαρέα, τις κούκλες και τα αντικείμενά της, περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.

by Times Newsroom

Ένας γιος, μια μητέρα, μια αγελάδα και 3 φασόλια!

Και μετά, ένας γίγαντας με τη γυναίκα του, κάτι χρυσά αυγά, μια άρπα μαγική

και ένα χαρούμενο τέλος!

Ο Τζακ τα κατάφερε!

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:  5€ / ΠΑΙΔΙ

Εάν ενδιαφέρεστε για να έρθει ο Τζακ στο σχολείο σας, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Ρέον Θέατρο 2106131435 – 6989406898

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ- performance

Το παραμύθι μας μιλάει για τον Τζακ: Ένα αγόρι που περνάει από πολλές περιπέτειες. Συναντάει έναν μάγο (που του δίνει τα φασόλια), βρίσκει βοηθό (τη γυναίκα του γίγαντα), εχθρό (τον γίγαντα) αλλά στο τέλος γίνεται ο ήρωας που έχει τολμήσει, κερδίσει και νικήσει όποιον φόβο!

Στο πρώτο του ταξίδι, στο σπίτι του γίγαντα – στον ουρανό, εκεί που τον οδήγησε η μαγική φασολιά – κλέβει ένα σακούλι με χρυσά νομίσματα.

Στο δεύτερο ταξίδι, καθώς αντιλαμβάνεται πως τα υλικά αγαθά- οι πόροι, τελειώνουν και χρειάζεται να μπορεί να τα παράγει, κλέβει την κότα που γεννά τα χρυσά αυγά.

Το τρίτο ταξίδι, το κάνει για να κλέψει τη μαγική άρπα – επειδή άκουσε τον πιο γλυκό ήχο – και ανακάλυψε την πνευματικότητα, την τέχνη, ό,τι ομορφαίνει τη ζωή.

Στο τρίτο αυτό ταξίδι, νικάει το γίγαντα – νικάει τους φόβους του. Κόβει τα δεσμά με τη μαγεία, είναι δυνατός κι ολοκληρωμένος – είναι νικητής!

Χρειαζόμαστε τόλμη λοιπόν οι άνθρωποι. Πεποίθηση πως μπορούμε να τα καταφέρουμε! Πίστη πως οι θα νικήσουμε τις δυσκολίες.

Ήξερες πώς…

  • Το παραμύθι αυτό καταγράφεται για πρώτη φορά το 1734. Όμως οι ερευνητές, θεωρούν πως η ιστορία πρωτοειπώθηκε πριν από τουλάχιστον 5000 χρόνια!

  • Στο αρχικό κείμενο, ο γίγαντας λέει τη φράση: Fee, fi ,fo, fum – Μυρίζω το αίμα ενός Άγγλου – Παρόμοια φράση υπάρχει και στο πρωτότυπο κείμενο του Σαίξπηρ, στον Βασιλια Ληρ ( Fie, foh and fum Μυρίζω το αίμα ενός Βρετανού).

  • Ο γίγαντας (στις περισσότερες εκδοχές του παραμυθιού), είχε κλέψει την κότα και την άρπα από τον πατέρα του Τζακ, πριν τον σκοτώσει κι ανέβει στον ουρανό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η παράσταση απεύθυνεται σε παιδιά 3-10 χρόνων

Πρόκειται για μια παράσταση διαδραστική με το κοινό (τα παιδιά)διάρκειας 50 λεπτών

Η artista Xanthie εμψυχώνει τις κούκλες, συνδιαλλέγεται μαζί τους και ως αφηγήτρια, εμπλέκει το κοινό στην ιστορία.

Ήχοι και μελωδίες, παράγονται επι σκηνής με τη βοήθεια μικρών αντικειμένων, αλλά ακούγονται αποσπάσματα και από παραδοσιακά μουσικά κομμάτια της Άγριας Δύσης.

Οι κούκλες και τα αντικείμενα είναι όλα μοναδικά έργα τέχνης, (φτιαγμένα από την ίδια την artista) καθώς το Ρέον Θέατρο στηρίζει τις εικαστικές αυτές performances με σκοπό τη γνωριμία του κοινού με την τέχνη της εικαστικής performance.

Το παραμυθένιο εικαστικό performance Ο Τζακ και η Φασολιά, με την Artiste Xanthie, περιοδεύει στα σχολεία και στην Ελλάδα.

Για να κλείσετε ημερομηνία στον χώρο σας, επικοινωνήστε με το Ρέον Θέατρο που στηρίζει την παραγωγή αυτού του δρώμενου στο πλαίσιο του προγράμματος:

ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΞΥΠΝΟΥΝ – ΡΕΟΝ ΘΕΑΤΡΟ 2022-2025

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106131435 – 6989406898

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com