Οι Χούθι μετέτρεψαν σε τουριστικό αξιοθέατο πλοίο που κατέλαβαν στην Ερυθρά

Οι υποστηριζόμενοι από την Τεχεράνη σιίτες αντάρτες χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο πλοίο ως «τρόπαιο»

by Times Newsroom

Στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, μέλη των Χούθι κατέλαβαν το φορτηγό πλοίο Galaxy Leader και συνέλαβαν το πλήρωμά του, σε περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας. Δύο μηνές αργότερα, οι υποστηριζόμενοι από την Τεχεράνη σιίτες αντάρτες έχουν μετατρέψει στην Υεμένη το πλοίο, σε «τουριστική ατραξιόν».

Συγκεκριμένα, ομάδες αρρένων τουριστών πληρώνουν αντίτιμο (το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου ένα δολάριο) και μεταφέρονται πέντε μέρες την εβδομάδα με ξύλινες βάρκες στο φορτηγό πλοίο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Χούθι αποκαλούν το Galaxy Leader ως «τρόπαιο», στον αγώνα αλληλεγγύης τους με τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Φαίνεται πως τα αλλεπάλληλα πλήγματα ΗΠΑ και Βρετανίας κατά θέσεων των Χούθι, δεν έχουν επηρρεάσει το ηθικό των επισκεπτών, που θέλουν να δουν από κοντά το αγκυροβολημένο ανοικτά του λιμανιού Χοντάιντα στην Ερυθρά Θάλασσα φορτηγό πλοίο.  Επιπλέον, οι αντάρτες έχουν αναρτήσει σημαίες της Υεμένης και της Παλαιστίνης, ενώ συχνά υπάρχουν πανό με αντι-ισραηλινά και αντιαμερικανικά συνθήματα.

Πηγή περηφάνιας για τους Χούθι το φορτηγό πλοίο

Ένας από τους «τουρίστες» που επισκέφτηκε το συγκεκριμένο πλοίο, ήταν ο Ζουμπάιρ αλ Χαϊντάρι, ο οποίος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως: «Είναι τιμή και περηφάνεια μας που οι ένοπλες δυνάμεις μας έφεραν σε πέρας αυτή τη θαυμάσια αποστολή υποστηρίζοντας τους καταπιεσμένους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη και τη Γάζα».

Ο αλ Χαϊντάρι βρισκόταν ανάμεσα στους δέκα επισκέπτες που έβγαλαν selfies με τα κινητά τους στο κατάστρωμα του Galaxy Leader. Ορισμένοι εξ’ αυτών το έριξαν σε παραδοσιακούς χορούς με μαχαίρια φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των Χούθι.

Κανείς τους, ωστόσο, δεν είδε κάποιο από τα 25 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου – Βούλγαροι, Φιλιππινέζοι, Ουκρανοί και Μεξικανοί – η τύχη των οποίων αγνοείται.

Το Galaxy Leader, ιδιοκτησίας Βρετανικής εταιρείας που ανήκει εν μέρει στον βρετανο-ισραηλινό επιχειρηματία Αβραάμ Ραμί Ουνγκάρ, είχε ναυλώσει Ιαπωνική εταιρεία, όταν στις 19 Νοεμβρίου το κατέλαβαν οι Χούθι – δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και βίντεο από το ρεσάλτο – ως απάντηση στις «αποτρόπαιες πράξεις εναντίον των Παλαιστινίων αδελφών μας στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη», όπως είπαν.

«Τουριστική ατραξιόν»

Ο Χιζάμ αλ Άσαντ του πολιτικού γραφείου των Χούθι χαρακτήρισε «τουριστικό αξιοθέατο» το φορτηγό πλοίο λέγοντας ότι οι επισκέψεις πολιτών στο Galaxy Leader αποτελούν «απόδειξη ότι ο λαός της Υεμένης… ανυπομονεί να συναντήσει τον εχθρό και να τον αντιμετωπίσει».

Ένας άλλος επισκέπτης, ο Χαμάντα αλ Μπαϊντάνι, είπε ότι ταξίδεψε 400 χιλιόμετρα για να δει το κατασχεθέν φορτηγό πλοίο, το οποίο χαρακτήρισε «πηγή υπερηφάνειας για τους κατοίκους της Υεμένης».

Μία ώρα μετά την επιβίβασή τους στο Galaxy Leader οι «τουρίστες» πήραν το δρόμο της επιστροφής φωνάζοντας «Αλλάχου άκμπαρ, θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com